Persbericht

Natuursteen tegels

Natuursteen is door de steenstructuur een zeer mooi product met een unieke uitstraling. Natuursteen tegels kunnen uit verschillende soorten gesteente geproduceerd worden. Excluton gebruikt alleen gesteenten van hoge kwaliteit, zo kunnen wij altijd de kwaliteit van onze natuursteen tegels waarborgen. Omdat dit type tegel uit veel verschillende soorten gesteente gemaakt kan worden, is er voor iedere toepassing in uw tuin wel een geschikte soort. Natuursteentegels bieden veel voordelen, zoals:

  • Een uniek karakter omdat iedere steen anders is.
  • Natuursteen tegels zijn door-en-door gekleurd en hierdoor vallen beschadigingen minder op.
  • Natuursteen tegels zijn goede geleiders van warmte.

De Natuursteen tegels van Excluton zijn in verschillende soorten bewerking verkrijgbaar. Kies een vlambewerking voor een mooie structuur in de tegel of een gepolijste tegel voor een strak design. Er is voor iedere smaak een geschikte bewerking van de tegel. Kies bijvoorbeeld uit ons aanbod Flagstones, graniet tegels of hardsteen tegels.

Kenmerken van natuursteen tegels

Natuursteen tegels kunnen verschillend zijn bewerkt, elke bewerking heeft zijn eigen kenmerken. Zo zijn gepolijste en geschuurde tegels vaak gevoelig voor krassen. Verzoete tegels zijn gevoelig voor uv-straling, door de blootstelling hieraan zal op den duur de glans uit de tegels afnemen. Zoals de naam al zegt, natuursteen is een echt natuurproduct. De tegels worden uit grote stukken steen gehakt, gespleten of gezaagd. Deze vormen van bewerking zorgen ervoor dat geen tegel hetzelfde is, iedere tegel is uniek. Om deze reden zullen er altijd oneffenheden aanwezig zijn op de tegels en zal er altijd een dikteverschil in de tegels zitten. Excluton tegels ondergaan een grondige kwaliteitscontrole, daarom zullen de afwijkingen nooit groter zijn dan de aangegeven tolerantie.

Onderhoud natuursteen tegels

Het onderhouden van natuursteen tegels is relatief eenvoudig en vaak niet bewerkelijk. Hierbij dient wel rekening gehouden te worden met de keuze van het product, deze keuze dient afgestemd te worden met het verwachtingspatroon en het gebruik. In combinatie met gepast onderhoud zal u jarenlang plezier hebben van de mooie natuursteen tegels van Excluton. Wij adviseren altijd om de natuursteen tegels regelmatig te schrobben met een neutrale natuurzeep, een voedend bestanddeel in deze natuurzeep zorgt ervoor dat de tegels goed worden gereinigd. Aanslag en algen worden hierdoor voorkomen en de stoep zal hierdoor stroef en veilig blijven. Mochten er onverhoopt toch verkleuringen verschijnen in uw natuursteen tegels, zorg er dan voor dat er een vakman bij komt kijken. Een vakman weet vaak hoe vlekken in de sierbestrating kunnen worden verminderd en soms zelfs verwijderd.

Aanleggen natuursteen tegels

Het is raadzaam om een plan uit te werken voordat de sierbestrating met natuursteentegels wordt aangelegd. Denk hierbij goed na over welke natuursteentegel het beste bij u past en wat uw verwachtingen zijn van de sierbestrating. Op de website van Excluton staan verschillende soorten en maten tegels met ieder zijn eigen kenmerken en uitstraling, Excluton helpt u graag verder bij het uitzoeken van de juiste tegels. Een goede voorbereiding van de ondergrond is erg belangrijk bij het aanleggen van sierbestrating met natuursteen tegels, laat u dus goed informeren door de vakspecialist. Let hierbij op dat er goed wordt nagedacht over de onderdelen: grondwerk, waterafvoer, fundering en de kantopsluitingen. Met de juiste voorbereiding heeft u het langste plezier van de sierbestrating en blijft deze strak liggen.

Natuursteen tegels bestellen bij Excluton

Het bestellen van natuursteen tegels is bij Excluton zeer eenvoudig. Als u de geschikte tegels hebt gevonden voor in de tuin, selecteer dan hoeveel vierkante meter u hier van nodig hebt. Vervolgens kan er geheel vrijblijvend een offerte aangevraagd worden, na het aanvragen van de offerte zit u helemaal nergens aan vast en binnen 24 uur zal er contact worden opgenomen. De dichtstbijzijnde Excluton dealer zal vervolgens de natuursteen tegels uitleveren. Gezien Excluton alle producten in eigen productie heeft, kan de duurzaamheid en hoge kwaliteit altijd gewaarborgd worden. Met trots mogen wij dan ook het zilveren cradle to cradle certificaat dragen voor ons duurzame productieproces. Excluton zorgt er altijd voor dat er genoeg voorraad is, zo kunnen wij altijd uit voorraad leveren. Heeft u nog vragen over een bepaalt product of over maken van een offerte? Neem dan gerust even contact met ons op, wij helpen graag verder.

Levering
Verwerkingsadvies
5000437 Siam Bluestone vijverrand 100x30x3 11

Geen producten beschikbaar met deze filtercombinatie

Geen producten