Persbericht

Excluton en Gilde Equity Management gaan samen voor innovatie en groei!

Druten, 12 januari 2022 - Excluton, al meer dan 40 jaar actief op het gebied van sierbestrating en gww-producten, verwelkomt Gilde Equity Management als nieuwe aandeelhouder om samen te investeren in verdere innovatie en het realiseren van de gezamenlijke (internationale) groei ambities.

Consumenten besteden steeds meer aandacht aan het huis en de tuin. Als gevolg daarvan is en zal de vraag naar onder andere sierbestratingsproducten verder toenemen. De krachtenbundeling met Gilde Equity Management is de volgende stap. Excluton kan zich volledig richten op groei door verder te investeren in haar unieke productielocatie aan de Waal, innovatie en productontwikkeling en de sales en marketing.

“We zijn verheugd met Gilde Equity Management als nieuwe aandeelhouder. Gilde heeft het ondernemende profiel wat we zochten en ook de kennis en ervaring van betonnen sierbestrating door haar eerdere investering in Schellevis. Wij kijken dan ook erg uit naar de toekomstige samenwerking” zeggen Frans van Haren en Peter Ordelman, directie van Excluton.

Hemingway Corporate Finance treedt op als exclusieve adviseur voor de aandeelhouders en directie van Excluton.

De transactie is nog onderworpen aan de noodzakelijke goedkeuring op het gebied van mededinging.

Over Excluton

Excluton, producent van betonnen bestratingsproducten, levert een assortiment voor tuininrichting en inrichting van de Openbare Ruimte. Excluton, is in 1975 opgericht door de heer Frans van Haren. Met haar hoofdkantoor en productielocatie in Druten heeft Excluton een strategische ligging aan de Waal. Excluton is de enige betonfabrikant in Nederland en de eerste in Europa met een gecertificeerd Cradle to Cradle recyclesysteem; de onderneming hergebruikt oude stenen en grondstoffen en produceert hiermee nieuwe producten.

Voor meer informatie zie: https://excluton.nl

Over Gilde Equity Management

Gilde Equity Management is een onafhankelijke private equity firma met ruim EUR 1,5 miljard aan gecommitteerd kapitaal. Sinds haar oprichting midden jaren 90 is het uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande investeerders in middelgrote en grote ondernemingen in de Benelux. Gilde Equity Management heeft uitgebreide ervaring in bedrijfsopvolging, verzelfstandiging en het realiseren van (internationale) groei en heeft zich onder andere gespecialiseerd in digitalisering en duurzaamheid. Voorbeelden van investeringen zijn Schellevis, een toonaangevend merk voor betonnen sierbestrating en tuinbouwproducten; Homefashion Group met Kwantum en Leen Bakker actief in de Nederlandse en Belgische wooninrichting-sector; VHZ, een marktleider in kunststof kozijnen; Wasco, een technische groothandel op het gebied van verwarming, ventilatie, airconditioning en sanitair; DPA, een recent van de beurs gehaalde detacheringsspecialist en Actief Interim, één van de grootste onafhankelijke uitzendbureaus voor de MKB-sector in de Benelux en Duitsland.

Voor meer informatie zie https://www.gembenelux.com