Persbericht

Flagstones

Als u uw terras een zuidelijke sfeer wilt geven is het type flagstones een goede keuze. Dit is een natuursteensoort dat op deze manier al gebruikt werd door de Romeinen en Grieken. Flagstones staan bekend om hun:

  • Grilligheid van formaten
  • Diversiteit van kleur
  • Karakteristieke, sfeervolle en klasse uitstraling

Excluton biedt een groot assortiment met ruime keuze uit verschillende soorten, maten en kleuren flagstones. Zo kunt u altijd de perfecte flagstones voor uw tuin of terras uitkiezen. De natuursteenproducten worden door onszelf geproduceerd, op deze manier kunnen wij de duurzaamheid en kwaliteit altijd garanderen. Bekijk hieronder het assortiment en kies het juiste product voor uw tuin of terras.

Waar worden Flagstones voor gebruikt?

Flagstones worden gebruikt om een onregelmatig bestratingsoppervlak te creëren. Door de verscheidenheid aan formaten en vormen krijgt deze soort sierbestrating een uniek karakter, geen enkele steen heeft dezelfde vorm. De toepassingen lopen erg uiteen, ze kunnen gebruikt worden als sierbestrating maar zijn ook goed te verwerken als wandbekleding of voor het bekleden van een (buiten)openhaard. Bekijk de informatiepagina voor inspiratiebeelden waarin Flagstones worden gebruikt om ideeën op te doen voor uw eigen bestrating of decoratie. Over het algemeen zijn flagstones niet geschikt voor het gebruik als oprit, verder hebben ze wel een dusdanig hard karakter dat ze vallen onder de duurzame en harde natuursteensoorten. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de gekozen soort.

Wat zijn Flagstones?

Flagstones is een van de oudste sierbestratingssoort die te verkrijgen is, deze natuursteensoort werd al door de Grieken en Romeinen gebruikt in deze vorm. Flagstones worden geproduceerd door het splijten van gelaagd gesteente. Doordat Flagstones zijn gespleten, heeft iedere tegel een eigen structuur en vorm. Flagstones kunnen uit verschillende soorten natuursteen bestaan maar de belangrijkste soorten zijn uit Leisteen of Kwartsiet gemaakt. Tijdens de bewerking worden oneffenheden uit de stenen gehaald en scherpe randen verwijderd, zo wordt er een tegel gevormd die ook met blote voeten goed aanvoelt. De Flagstones van Excluton zijn vorstbestendig, onderhoudsvriendelijk en stroef. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat deze bestratingssoort erg gewild is bij liefhebbers van deze karakteristieke sierbestrating.

Sierbestrating met Flagstones aanleggen

Flagstones kunnen op meerdere manieren worden aangelegd. De meest voorkomende optie is het leggen in cement, hierbij worden de stenen vastgelegd. Vervolgens worden de ruimtes tussen de stenen gevoegd met voegmortel. Een andere optie voor het leggen van Flagstones is het los bestraten, dit is een goedkopere en minder arbeidsintensieve manier van bestraten. Het is raadzaam om een vakkundige stratenmaker in te huren voor het aanleggen van deze sierbestrating. Het vergt een goed inzicht met betrekking tot het inpassen en aanpassen van de stenen om een mooi geheel te krijgen, de sierbestrating dient in principe als een grote puzzel in elkaar gelegd te worden. Een extra moeilijkheidsgraad bij het aanleggen van Flagstones is dat de stenen verschillende diktes hebben. Het verschil in de dikte van deze steensoort komt doordat de stenen worden gespleten. Alle stenen vallen natuurlijk wel binnen een bepaalde tolerantie, anders zou het aanleggen van de sierbestrating niet mogelijk zijn.

Flagstones bestellen bij Excluton

Is de keuze gemaakt en wilt u de ideale Flagstones bestellen voor de nieuwe sierbestrating? Op de website van Excluton kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Bekijk op deze pagina welke steen het meest geschikt is, kies het juiste aantal vierkante meters en zet dit vervolgens in de offerte. Als de offerte is verzonden zal er binnen 24 uur een reactie vanuit Excluton volgen. De bestelling zal uiteindelijk worden geleverd via de dichtstbijzijnde dealer in de regio. Alle producten van Excluton komen uit duurzame eigen productie. Doordat de productie in huis wordt gedaan, zijn alle producten altijd op voorraad bij Excluton. Wij hebben meer dan 45 jaar ervaring in het produceren van duurzame sierbestrating. Zijn er nog vragen over het kiezen van de juiste sierbestrating? Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Levering
Verwerkingsadvies
5001210 President Black 100x25x3 cm_1

Geen producten beschikbaar met deze filtercombinatie

Geen producten