Wegens extreme drukte i.c.m. Covid-19 kan levering langer duren. Informeer naar de actuele voorraad bij uw retailer.

Keramische tegels

Bekijk hier het aanbod keramische tuintegels van Excluton. Door middel van geavanceerde technieken wordt dit type tegel met een zeer hoge kwaliteit en duurzaamheid geproduceerd. Er worden alleen hoogwaardige en kleurechte grondstoffen uit Italië gebruikt, dit betekent dat er geen kunstmatige kleurstoffen worden toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de tegel zijn natuurlijke tint behoudt. Onze keramische tuintegels zijn:

 • Slijtvast
 • Kleurvast
 • Krasvast
 • Weerbestendig
 • Onderhoudsvriendelijk

Door deze eigenschappen heeft u jarenlang plezier van uw keuze. Deze tegel is uiterst geschikt voor vele toepassingen in uw tuin. De keramische tuintegels zijn in vele soorten, maten en kleuren leverbaar, zo is er voor elke wens een geschikte tegel beschikbaar. Toch niet opzoek naar een keramische tuintegel? Bekijk dan eens onze Betontegels, Hardsteen tegels of Granieten tegels.

De verschillende productgroepen keramische tuintegels

De keramische tuintegels van Excluton zijn te verdelen in vier verschillende productgroepen, te weten:

 • Kera 60x60x2 cm
 • Kera Twice 60x60x4 cm
 • Kera+ Quite Light Paving 60x60x4 cm
 • Kera Connect 60x60x4 cm

De Kera 60x60x2 cm keramische tuintegel

Keramische tuintegels in het formaat 60x60x2 cm zijn enkele jaren geleden op de Nederlandse markt geïntroduceerd wegens de goede eigenschappen. Doordat het lichte gewicht van deze keramische tuintegel zorgt voor instabiliteit, is een andere ondergrond nodig dan bijvoorbeeld voor een betontegel in het formaat 60x60x4 cm. Een betontegel kan in een zandbed verwerkt worden omdat deze door zijn hogere gewicht stabiel blijft liggen. Keramische tuintegels van het formaat 60x60x2 cm moeten verwerkt worden op een drainerende laag split met daardoor trascement. Ook moeten keramische tuintegels altijd gevoegd worden omdat dit zorgt voor extra stabiliteit. De verwerking van een keramische tuintegel kost daardoor vaak het dubbele ten opzichte van een betontegel in het formaat 60x60x4 cm. Excluton heeft echter drie zeer innovatieve producten ontwikkelt die voor verschillende toepassingen geschikt zijn en ook lage verwerkingskosten met zich meebrengen.

De Kera Twice 60x60x4 cm keramische tuintegel

Kera Twice 60x60x4 cm hebben wij na twee jaar testen in 2016 geïntroduceerd als oplossing voor de arbeidsintensieve en dure verwerking van keramische tuintegels van 2 cm dikte. Kera Twice is het beste van twee werelden: een betonnen tegel met daarop een 1 centimeter dikke keramische tuintegel gehecht. Met deze innovatie behouden wij de voordelen van keramische tuintegels (slijtvast, kleurvast, krasvast, weerbestendig en onderhoudsvriendelijk) maar besparen wij u de hoge kosten van verwerking in uw tuin!

De Kera+ Quite Light Paving 60x60x4 cm keramische tuintegel

De Excluton Kera+ Quite Light Paving is dé oplossing voor galerijen, balkons en dakterrassen. Deze keramische tuintegel heeft een lichtgewicht polyurethaan van 3 cm. De onderzijde is voorzien van mes en groef met daarop een één centimeter dikke keramische tuintegel van Italiaans design. Deze keramische tuintegels zijn:

 • Lichtgewicht
 • Eenvoudig te verwerken
 • Slijtvast
 • Krasvast
 • Kleurvast
 • Weerbestendig
 • Onderhoudsvriendelijk

Sinds de introductie van deze keramische tuintegels op de Nederlandse markt, hebben wij veel dakterrasprojecten mogen betegelen. Waar vroeger “Dreentegels”, “Nokkentegels”, “Drainagetegels” of dunne betontegels in eenvoudig grijs, groen, rood of zwart de enige geschikte producten waren voor dakterrassen, bleek het succes van onze Kera+ Quite Light Paving 60x60x4 cm overweldigend. Laat u inspireren door de prachtige sfeerbeelden op de productpagina van de Kera+ Quite Light Paving!

De Kera Connect 60x60x4 cm keramische tuintegel

Medio 2016 werden wij door verschillende gemeentes en gecertificeerd hoveniers benaderd betreffende het thema “ hemelwater in de tuin”. Voor steeds meer consumenten en zeker voor onze overheid is de tuin het nieuwe wapen in de strijd tegen wateroverlast door klimaatsveranderingen. Het opvangen, herbergen en direct draineren van hemelwater in de tuin verlicht de druk op ons rioleringsstelsel en zorgt voor een gezonde waterhuishouding en bodemgesteldheid. Natuurlijk is bijvoorbeeld meer gras en minder verharding in de tuin lang als oplossing aangedragen, maar we hebben nu eenmaal behoefte aan een verhard terras en een looppad.

Om deze reden werden wij gevraagd om goed drainerende, eigentijdse en duurzame keramische tuintegels te ontwikkelen. Kera Connect was ons antwoord! Kera Connect is een 1 centimeter dikke keramische tuintegel gehecht op gerecycled materiaal. Het gerecycled materiaal is gevormd als puzzelstukjes waardoor de 60x60 cm tegels zeer eenvoudig aan elkaar kunnen worden gelegd. Ook heeft de Kera Connect kanalen (vanaf de bovenzijde onzichtbare) die hemelwater direct naar de ondergrond leiden. Een oplossing voor de problematiek “milieu & hemelwaterafvoer” die geen afbreuk doet aan het esthetische deel. De Kera Connect keramische tuintegel is tevens door het lage gewicht zeer geschikt voor balkons en dakterrassen. Op onze website hebben wij een prachtige video van onze Kera Connect staan die u alle eigenschappen en voordelen direct duidelijk maken.

Levering
Verwerkingsadvies
De Kera Twice tegel

Geen producten beschikbaar met deze filtercombinatie