Persbericht

Opsluitbanden

Bij het afwerken van uw sierbestrating is het van belang dat u opsluitbanden gebruikt om de bestrating goed op te sluiten. Als de bestrating niet goed wordt opgesloten, kan de bestrating verzakken aan de zijkanten. Daarnaast bieden opsluitbanden nog veel meer voordelen, zoals:

  • Het voorkomen van kieren en gaten tussen de tegels.
  • Zorgt voor een aanzienlijke verlenging van de levensduur van de bestrating.
  • Opsluitbanden kunnen ook gebruikt worden voor het scheiden van het gras of het creëren van een wandelpad met grind.

Excluton biedt een groot assortiment opsluitbanden van alle soorten, maten en kleuren. Op deze manier kunt u uw bestrating perfect afwerken voor het beste eindresultaat. Onze opsluitbanden worden volledig duurzaam in eigen productie geproduceerd. Zo kunnen wij altijd een duurzame topkwaliteit garanderen. Kies opsluitbanden vanaf de afmeting 8x20x100 cm voor de oprit en vanaf 5x15x100 cm voor terras- en tuinpaden, zoals de opsluitband antraciet 35x10x100 of de opsluitband grijs 35x10x100.

Waarom kiezen voor opsluitbanden?

Probeer tegenwoordig maar eens de vraag te beantwoorden: waarom niet kiezen voor opsluitbanden? Ze zijn namelijk bijna niet meer weg te denken in de Nederlandse tuinen. De tijd van verzakte tuinbestrating en kieren tussen de stenen is al een lange tijd voorbij sinds opsluitbanden populair zijn geworden. Ze sluiten de bestrating keurig op waardoor alles netjes op zijn plek blijft liggen. Daarnaast creëert u met opsluitbanden van Excluton prachtige overgangen in de tuin, bijvoorbeeld van gras naar tegels. Het voordeel van opsluitbanden ten opzichte van palissade betonbanden is dat het een strakke afwerking en uitstraling heeft. Waar palissade vaak sierlijk en speels is, oogt een opsluitband stoer en subtiel.

Welke soorten banden zijn er?

Opsluitbanden zijn er in verschillende kleuren en maten. Allereerst kunt u bij Excluton kiezen tussen grijze, rode of antraciet opsluitbanden. De gewenste kleur bepaalt u op basis van omliggende elementen. Vaak wordt er gekozen voor een hoog contrast tussen de banden en omliggende stenen, bloemen of grasveldjes. Bij gras of donkere bloemen en planten wordt vaak gekozen voor een lichte opsluitband. Bij lichte tegels staat een donkere opsluitband erg mooi. Voor het formaat van de opsluitband dient u te kijken naar de functie van de siertegels. Gebruikt u ze bijvoorbeeld voor een terras of looppad dan zijn opsluitbanden van kleine formaten al voldoende. Kies dan bijvoorbeeld voor het formaat 15x5x100cm. Wilt u tegels leggen die wat zwaarder worden belast, bijvoorbeeld een oprit? Kies dan voor bredere opsluitbanden van formaten 20x10x100cm of 25x12x100 cm. Het zwaarste formaat is 35x10x100 en weegt 75.25 kg per stuk.

Hoe plaats ik deze kantopsluiting?

Kantopsluiting is net zo belangrijk als het kiezen en leggen van de juiste sierbestrating. U wilt niet dat het mooie terras of tegelpad na een tijdje gaat verschuiven of dat er spleten tussen de tegels ontstaan. Dit kan nare gevolgen hebben waaronder een grote kans op onkruid. Naast het functionele aspect van opsluitbanden oogt het ook strak en afgewerkt. Kortom: opsluitbanden zijn onmisbaar, maar hoe leg ik deze kantopsluiting? Allereerst is het belangrijk dat de juiste afmeting wordt gekozen. Gebruik een opsluitband met minimale afmeting van 15x5x10 voor terras en tuinpad. Voor een oprit dient de kantopsluiting minimaal 20x8x100 cm te zijn. Bij het plaatsen van opsluitbanden legt u de buitenkant gelijk aan het gespannen touwtje. zorg ervoor dat de kantopsluiting 2 cm lager wordt geplaatst dan de bovenkant van de bestrating. Dit zorgt voor een mooie afwerking en een betere afwatering.

Hoe bestel ik opsluitbanden bij Excluton?

Bent u overtuigd van opsluitbanden van Excluton en overweegt u ze te bestellen? Vraag bij ons vrijblijvend een offerte aan. Bepaal de kleur en kies het juiste formaat kantopsluiting. Voeg de gekozen opsluitbanden toe aan de offerte en vraag deze direct aan. Vul uw gegevens in en druk op ‘Offerte aanvragen’ om bij de voor u dichtstbijzijnde Excluton dealer een offerte aan te vragen. De prijzen die zijn weergegeven zijn totaalprijzen op basis van Excluton-adviesprijs. De daadwerkelijke prijs van een dealer bij u in de buurt kan dus afwijken. Nadat u bij ons een offerte hebt aangevraagd sturen wij u binnen 24 uur een reactie. Heeft u voor of na de aanvraag vragen over de opsluitbanden of onze andere producten? Stel ze gerust! Wij hebben ruim 45 jaar ervaring als het gaat om sierbestrating en helpen u graag.

Levering
Verwerkingsadvies
4000011 opsluitband zwart 5x15x100 cm1

Geen producten beschikbaar met deze filtercombinatie