Persbericht

naturel natuursteen

Leisteen is onbewerkt natuursteen en is niet glad of ruw.

Videotransciptie

Je wilt een natuurstenen tegel die niet glad is en ook niet ruw. Dan kom je in de leistenen terecht. Die zijn zoals je het noemt ‘naturel’: die hebben geen bewerking ondergaan. Deze naturel natuurstenen zijn gewoon glad aan de onderkant van het zagen en boven hebben ze een prachtig reliëf van het klieven.

Nu is dit de 80x80 tegel, de Mustang. Overigens ook nog eens één van mijn favorieten. Ik gebruik hem heel veel in de tuinen die ik ontwerp. En dan heb je de Multicolor Slate. Dat bruine dat je ziet dat is het ijzer wat in die tegel zit, maar wel mooi.

Hou er wel rekening mee, dat er natuursteen soorten zijn die per tegel behoorlijk van kleur kunnen verschillen. Nu is dit een kwartsiet, de California Green, en als je die bestelt dan kan het zijn dat in één zo’n pakket twintig of vijfentwintig tegels zijn die allemaal verschillend zijn.

Maak dus nooit de fout om van één tegel af jouw keuze te bepalen, maar ga naar de specialist en laat je die kleurverschillen gewoon goed voorlichten.

Aanvullende informatie

Leisteen is onbewerkt natuursteen en is niet glad of ruw. De onderkant van deze soort is glad van het zagen de bovenkant heeft een licht reliëf van het klieven. Bekende soorten naturel natuursteen zijn Mustang en Multicolor Slate.


Kindvriendelijke tuin
Loungetuin/strandtuin