Persbericht

Loungetuin/strandtuin

Trek de stijl van je interieur door naar buiten met een strakke tuin misschien bijna tegen het minimalistische aan.

Videotransciptie

Oh ja, ik was ergens mee bezig. Dit is toch genieten zo’n tuin! Een beetje dat Ibiza sfeertje, loungen, gewoon genieten van je buitenruimte! Nou, het eerste wat opvalt is natuurlijk dat zwembad. Dan zeg jij natuurlijk: in mijn tuin past geen zwembad. Maar dit is 5x2,5 meter maximaal. Het is een kwestie van prioriteiten stellen, het past bijna in elke tuin. Om dat hele lounge sfeertje compleet te maken is beplanting natuurlijk heel erg belangrijk. Denk aan olijven, bananen, oleanders met die prachtige bloemen die hier straks in komen. En deze wil ik je zeker even laten zien. Dit is de cordyline, en plant helemaal van 2013, ik vind hem waanzinnig mooi en meestal kost die niet meer dan een eurootje of 5. Moet je eens kijken wat een mooie prijs kwaliteit!

Nou, in zo'n tuin horen natuurlijk: ligbedden, te gekke parasols, want ja in een tuin als dit mag het gewoon een feestje worden, een glaasje wijn erbij en een trachelospermum. Het heeft alleen een nadeel zo’n tuin: van je vrienden kom je bijna niet meer af, hè mannen?

De bestrating is natuurlijk heel erg belangrijk in zo’n tuin, want ja daar wil je natuurlijk ook geen onderhoud aan. In zo’n tuin wil je genieten en niet te veel werken! Denk daarbij  aan bijvoorbeeld de Woodstone in 2 tinten, anti-slip en met plankenmotief. Of denk bijvoorbeeld aan de Rusticslate, dat is een betontegel met een leisteenmotief. Houdt bijna geen vuil vast en is ook nog eens anti-slip door dat reliëf. Of je kunt gaan naar de 60Plus Serie, gewoon ook weer een 60x60 tegel in allerlei tinten, gewoon een beetje aan je stijl en misschien ook wel aan je interieur aanpassen.

Nou, qua beplanting hebben we nog de tamarisk, ook een hele mooie. Ja en deze, dit is een klimplant, toscaanse jasmijn, de trachelospermum. Als je dit ruikt: ja dit is Ibiza!


naturel natuursteen
Natuurlijke tuin