Persbericht

Kindvriendelijke tuin

Hoe zorg je ervoor dat je tuin een kindvriendelijke tuin is zonder dat het een speeltuin wordt?

Videotransciptie

Stel je hebt een leuke tuin en 2 of 3 kids. Nou die willen we natuurlijk een beetje de ruimte geven. Maar wat je wel moet zien te voorkomen, is dat jouw tuin een hele grote speeltuin wordt. Nou, het geheim zit hem in verdelen. Dit deel is duidelijk voor de kids. De palen fel gekleurd allemaal op verschillende hoogte, dat is niet alleen leuk om te zien, maar ze vormen ook heel duidelijk een afscheiding van het kindergedeelte naar het volgende deel. Een boomhut met daaronder de zandbak, blijft het lekker droog. Schutting natuurlijk in kleur, en ook wat gezelligheid qua bloemen en natuurlijk alle speelattributen.

Vanuit de kindertuin ga je vervolgens naar de schommel, dit is een paard gemaakt van oude autobanden, hartstikke leuk natuurlijk. Als de kids ouder worden, gaat de schommel weg. De druif staat er al weer tegenaan. Lekker er overheen laten groeien en het is ineens een pergola geworden. En als je nu een beetje de ruimte hebt, neem een stukje gazon. Hoe klein het dan ook is. Het geeft rust in een tuin, het gemaaide gras ruikt natuurlijk heerlijk, kids kunnen er met handdoeken en luchtbedden op liggen. En als de kids ouder worden, hoe spannend is het dan om op zo’n stukje gazon gewoon een tentje te zetten en ‘s nachts buiten te slapen.

En dit is duidelijk jouw gedeelte met de vaste planten borden, een sierpeer, treurvorm, een moestuintje gewoon 1x1, met verschillende soorten kruiden en groenten. Dan weten de kids ook waar de tomaatjes en de rabarber vandaan komen. En natuurlijk een terras met een lekkere ruime eettafel.

De bestrating, dat is een kindvriendelijke bestrating. Waarom is hij kindvriendelijk? Omdat hij een nabehandeling heeft gekregen, hij loopt heel zacht zelfs met blote voetjes. Hij heeft een glad oppervlak, dus als ze een keer per ongeluk vallen is de schade minimaal. Dit is de 60 Plus Serie. Dit terras is gelegd met alleen maar de 60x60 tegel, maar die 60 Plus Serie heeft ook nog een 30x60 tegel en een 30x30 tegel. Zo kun je heel mooi een wildverband maken. Zo is er een 60 Plus Serie, maar ook een 40 Plus Serie waarmee je ook datzelfde wildverband kan maken. Die nabehandeling maakt die betontegel zo glad en zo dicht van structuur, dat er eigenlijk bijna geen vuil meer op hecht. Zelfs kauwgom van de kids en stoepkrijt, je borstelt het zo weer schoon.


Kleine tuin
naturel natuursteen