Zoals alle klussen in de tuin luistert het voegen van de bestrating ook zeer nauw en is een juiste voorbereiding en verwerking van de sierbestrating en het voegmiddel doorslaggevend voor het juiste resultaat. Een heel belangrijk detail is het volgende: de meeste voegmiddelen zijn geschikt voor een minimale voegbreedte van 3 mm. met een minimale voegdiepte van 30 mm.

U dient bij het verwerken van de bestrating dus rekening te houden met deze vereisten omdat het voegen anders bij voorbaat zal mislukken: indien de voegbreedte en/of voegdiepte onvoldoende is, zal de aangebrachte voeg er vroeg of laat uitkomen en zijn uw investeringen en inspanningen teniet gedaan.

Het juiste voegmiddel kiezen voor uw tegels

Allereerst dient het juiste voegmiddel gekozen te worden dat geschikt is voor terras, looppad of oprit.  Bijna alle verkrijgbare voegmiddelen voor bestrating zijn geschikt voor een terras of een looppad. Slechts enkele voegmiddelen zijn geschikt voor de oprit. Excluton biedt King-Assistent Voegmiddel Plus aan in grijs, beige en antraciet voor het terras en looppad en heeft King-Assistent Voegmiddel Premium grijs, antraciet en zwart in haar assortiment voor de oprit.

Om het juiste voegmiddel te kiezen moet u natuurlijk eerst een keuze in de bestrating maken. Zoals gezegd, is bijna elk type bestrating te voegen, maar het mooiste resultaat zien wij het vaakst bij tegels zoals: 60Plus Soft Comfort tegels, Terrastegels, Noviton en de Kera Twice. Deze soorten bestrating zijn uitermate geschikt om met een kleine voeg te leggen en deze voeg vervolgens te vullen met King-Assistent Voegmiddel Plus of King-Assistent Voegmiddel Premium.

Mocht u kiezen voor een ander merk voegmiddel, dan is het belangrijk om te weten dat er diverse voegmiddelen op de markt zijn die niet te verwijderen vlekken op uw bestrating kunnen achterlaten. Wij adviseren u goed te informeren of het gekozen voegmiddel toegepast kan worden op de bestrating die u heeft gekozen.

Tegels voegen in 5 stappen

Indien u kiest voor King-Assistent Voegmiddel Plus of King-Assistent Voegmiddel Premium kunt u de volgende 5 stappen volgen voor het gewenste resultaat:

  1. Maak de bestrating goed nat met een tuinslang
  2. Strooi het voegmiddel uit over de voegen
  3. Trek het voegmiddel met een rubber wisser in de voegen
  4. Goed inwateren om de voegen goed te vullen
  5. Verwijder de laatste resten met een kokosbezem

Vervolgens mag de bestrating 24 uur niet belast worden, zodat het voegmiddel kan uitharden en optimaal kan hechten.