Tuinkamer
Ontspannen in de tuin en genieten van een zonnige dag of zwoele avond; dat kan heel goed in een loungetuin.
Videotransciptie
Hoe creëer je een loungetuin. Ja dat woord lounge horen we de laatste jaren alleen maar meer en meer. maarja het betekent eigenlijk niets meer dan jezelf vervelen, maar nog meer. Als je het tuincentrum inloopt dan zie je echt tientallen loungesets staan. Echt in alle prijsklassen. De ene bank nog breder en dieper dan de andere. Ben je nou van plan om een loungeset aan te schaffen, ga dan proefzitten he. Niet van internet zomaar klikken en dan betalen. Nee je gaat ergens heen en gaat dan proefzitten. Zit die lekker, vind je het mooi en dan pas aanschaffen.
Nou een loungetuin is niet een steriele tuin. Daar moeten ook planten instaan, maar ik vind persoonlijk dat een loungetuin. Je moet kiezen voor een aantal mooie soorten in plaats van heel veel soorten bij elkaar. Voorbeeld je kiest voor de bambu. Welke soort dan ook. Of je gaat bijvoorbeeld naar de siergrassen en daarvoor heb je werkelijk honderden verschillende soorten. Je pakt bijvoorbeeld een siergras wat in jouw geval het leukste en het mooiste is. Je kan kiezen in siergrassen van 15 cm hoog tot wel 3 m. Wintergroen, bladverliezend, het groenblad, bonblad, het grijsbladerig blad. Zelfs donkerrood blad. Daarnaast vind ik in een loungestijl een groot plant heel erg mooi. Kijk bijvoorbeeld eens bij de rotgersia of de reem de sierepla
Nou met zo'n loungetuin is de druk ook mooi om er daar echt een buitenkamer van te maken. En dat je dus de sfeer van binnen naar buiten doortrekt. Dit bijvoorbeeld is de romano. Dat is een geborstelde langwerpige gesteente. van 11 bij 33 cm. Die heb je in verschillende kleuren en ook nog met een slijtlaag dat heet een romano fritzante. Hier tussenin ligt een keramische tegel en dan denk jij natuurlijk ooh keramiek naar buiten dan is het glad, nee deze keramische tegel is stroef op de bovenkant. Je hebt vier verschillende tinten dus helemaal naar jouw smaak aan te passen. die is maar een 1 cm dik. Dat kun je normaalgesproken niet in je tuin zomaar verwerken. Daar is een systeem voor bedacht. Een betontegel met deze driehoekige plaat. Die komen op de hoeken. die vallen precies in zo’n nis. daar gaat dan lijm op 3 rillen lijm. Vervolgens pak je je keramische tegel en die lijm je daar letterlijk op vast. Bij elkaar is het nu al 4 cm dik geworden, dus echt meer dan stabiel genoeg om in jouw tuin in een zand cementlaag je terras te maken. Je voegt ‘m vervolgens af en je hebt helemaal de sfeer van binnen naar buiten. En dan hoef je nog maar een ding te doen, loungen.