Persbericht

Tropische tuin

Een tropische tuin met exotische planten en vrolijke kleuren is heerlijk.

Videotransciptie

Dit is wel echt genieten hè. zo’n echt tropisch sfeertje in je tuin. Nou als je dat nou ook wilt. Prima, want het is werkelijk te gek, maar doe dan niet je hele tuin in deze sfeer, want zomers is dit top en in de wintermaanden hou je er niet zo heel veel van over.

Neem nou alleen al de beplanting die moet natuurlijk ‘s winters naar binnen.

Nou wat is nou beetje de basis van dit stukje. Overigens dit is niet meer dan 2 bij 3 meter hè. Dit moet je zien wat je kan doen in je tuin.

Je moet wel knallen. Denk aan kleur, in dit geval is het turquoise, je kunt ook denken aan zacht blauw, zacht geel, zacht roze. In dit geval gestucte wanden. En in zo’n wand kan er bijvoorbeeld een stukje smeedwerk of een klein raampje of wat dan ook of van tegeltjes d’r in verwerkt.

Qua beplanting moet je natuurlijk denken aan tropische soorten als banaan, agaves, vijg, palmsoorten, heb je heel veel soorten in. Die moeten net wat ik net al zei in de wintermaanden wel beschermd worden en vorstvrij worden weggezet. Hou daar rekening mee hè als je zo’n hoekje maakt.

Qua accessoires natuurlijk heel veel kleur. Blauw, groen tinten doen het fantastisch. Zeker als je ze een beetje afstemt op de wand die je hebt . Qua bestrating moet je denken aan bijvoorbeeld een halfverharding. In dit geval de geel tint is gravidor. Dat stort je gewoon, je trilt het aan en klaar ben je. Maar wat is dan zo leuk, als je in die bestrating accentjes gaat maken.

In dit geval plavuisjes 20 bij 20. Dit is blauwtint je kunt denken aan Portugese straatsteentjes of tegels bedoel ik . Of dit bijvoorbeeld dat zijn scoria bricks. Hoeft niet in een heel groot vlak.

Gewoon even wat accenten verwerken in die halfverharding. Dat kan dus ook een grindsoort zijn, het kunnen schelpen zijn, noem maar op. Jij bepaalt het een beetje, maar die accentjes in die halfverharding, die maken het nou net.


Vijvertuin
Mediterrane tuin