Persbericht

Visgraat- of kepersverband

Dit patroon lijkt op het elleboogverband maar hierbij liggen de voegen onder een hoek van 45 graden ten opzichte van de kijkrichting.

Videotransciptie

Stel, je hebt een partij bakstenen gekocht. Die staan voor de deur, maarja, ze moeten er natuurlijk nu nog in. Dan zijn er verschillende legverbanden.

De eerste is halfsteensverband. De ene steen gaat precies halverwege de ander gelegd, hier wordt vervolgens een halve ingesneden en zo ga je verder. Je gebruikt dit verband met name voor paden en terrassen, het is wel mooi, niet zo heel erg sterk dus, ga het niet gebruiken voor je porit. Een ander legverband van deze masterclass autumn is elleboog. Die wordt veel gebruikt voor terrassen en opritten, is een behoorlijk sterk verband, en je ziet dat deze allemaal onder 90 graden in de rijrichting worden gelegd.

Dan is er nog een derde verband, dat is verreweg het sterkste verband, dat noem je visgraat of keper. En hoe ziet dat eruit? Gewoon 45 graden draaien. Dit is de rechte kant en je gaat gewoon zo verder en de voegen liggen allemaal onder 45 graden ten opzichte van de rijrichting en dit is absoluut de beste voor je oprit.

Dit waren nu de 3 meest voorkomende legverbanden voor gebakken stenen maar wil je nu ook weten hoe je die verbanden nou moet opzetten, kijk dan naar het volgende filmpje.


Bestraten
Elleboogverband