Persbericht

Terrastegels vervoeren

Tegels beschadigen makkelijk tijdens het vervoer. Bekijk hier onze tips

Product in deze video

Videotransciptie

Schade aan je bestrating wil je natuurlijk niet en dat begint, hoe gek het ook klinkt, al bij het uitpakken. Ga dat plastic nou met zo’n mes niet van de bovenkant stuk snijden want dan krijg je ten eerste al krassen op je eerste tegel. Altijd van onder naar boven opensnijden zo’n pakket. Vervolgens moet daar natuurlijk een tegel uit vandaan. Niet schuiven want het kan zijn dat de onderkant van de tegel wat extra grof is ondanks zo‘n beschermingsfolie krijg je dan toch al de eerste krassen in die tweede laag. Van de bovenkant optillen en één voor één in de kruiwagen. 

Tegels vervoeren & aanleggen

En voor de transport geldt natuurlijk hetzelfde hé: één voor één de tuin in rijden want als ik hier een tweede steen bovenop ga leggen heb ik weer kans op krassen. Uiteindelijk ga je hem leggen en dan wil je hem even aantikken met een rubberen hamer. Dat kan met een gewone of met zo’n moker met een dikke dop maar in beide gevallen, ga niet als een gek hierboven op slaan. Ten eerste heb je kans op breuk en ten tweede kan dit zwarte rubber vlekken geven op je bestrating. 

Verwerkingsadvies

Nou, als je zo’n pakket koopt zit er een verwerkingsadvies bij. Daar staan allemaal slimme tips op, gooi dat nou niet weg, lees dat even aandachtig voordat je die tegels gaat verwerken.
 


Gevlamd geborsteld natuursteen
Zwembadrand