Persbericht

Gevlamd geborsteld natuursteen

Gevlamd geborsteld natuursteen heeft een ruw oppervlak en een robuuste uitstraling.

Videotransciptie

Je wilt een natuursteen tegel, met een robuuste uitstraling en een ruw oppervlak. Hij mag dus niet glad zijn. Dan kom je bij een tegel terecht die een bepaald productieproces heeft doorlopen, ze noemen dat gevlamd geborsteld. Wat doen ze dat dan? Als de tegel is gezaagd, dan gaan ze letterlijk met een vlammenwerper die tegel heel heet maken, dan springen de stukken eraf, dan wordt die dus heel grof.

Vervolgens wordt die bij een normale temperatuur geborsteld en daarmee maken ze hem eigenlijk vlak maar het oppervlak blijft stroef, blijft dus wat ruw.

Dit is een hardsteen, een Chinees hardsteen, de Siam Blue maar wel in zo’n lichte tint dat die niet meer verkleurt. Dit is een basalt, de President Black. Dit is een graniet, de president grey. En dit is nog een graniet, de president dark grey.

Alle vier de tegels hebben dus een ruw oppervlak en een robuuste uitstraling. En wanneer gebruik je zo’n tegel nou? Met name bij bijvoorbeeld tuinen bij mensen die wat slechter te been zijn of als je kleine kinderen hebt want hij wordt niet glad. Of, en daar wordt die heel veel voor gebruikt, juist om zwembaden heen. Ik bedoel, met al dat water, je moet er toch niet aandenken dat je tijdens het hardlopen ineens onderuit schiet.

Aanvullende informatie

Gevlamd geborsteld natuursteen heeft een ruw oppervlak en een robuuste uitstraling. Om tot dit resultaat te komen wordt het natuursteen op maat gezaagd en verhit met een vlammenwerper. Door de hitte laten stukken steen los waardoor hij erg grof wordt. Als hij weer is afgekoeld wordt hij geborsteld. Hierdoor wordt de steen weer vlak maar blijft hij ruw.

Gevlamd geborstelde natuursteentegels zijn handig in tuinen van mensen die slecht ter been zijn of waar kleine kinderen spelen. Ook passen ze goed om een zwembad heen omdat ze niet glad worden als ze nat worden. Voorbeelden van gevlamd geborsteld natuursteen is Siam blue President black President grey en President dark grey.


Gezoet natuursteen
Terrastegels vervoeren