Persbericht

Stap 3: bestrating aantikken

Tik elke tegel met een rubber hamer met een paar tikken goed aan. Doe dit niet te vaak en niet op de hoeken van de tegel, anders gaat hij wiebelen.

Videotransciptie

Het leggen van bestrating; vroeger waren alle straatstenen verschillend qua dikte en hoogte. Dan moest je dus elk steentje op zich op hoogte tikken. Moeilijk en een heleboel werk. Daar hebben ze wat op gevonden. Sinds een jaar of 20/25 worden betonstenen en tegenwoordig ook de natuurstenen allemaal op dezelfde dikte gemaakt, dan kun je heel anders gaan werken. Dan kan je je zandbed helemaal op hoogte brengen. Dus ook onder de afschot, waar je water heen moet. En als je dat eenmaal klaar hebt en goed verdicht, dan kan je dus achter elkaar de stenen gaan leggen. Neem je een kleine steen, waalformaat, koppelstone of Abbeystone dan leg je ze neer en tril je ze nog een keer af.

In dit geval gaan wij tegels leggen; de Rusticlate, met een heel mooi leisteen motief erop. Die zijn allemaal dezelfde dikte, 4cm. Neerleggen, even aankloppen en de volgende kan er alweer in.

Dat is ook toevallig, past er precies goed in - Nee hoor dat is een kwestie van goed meten.

Aanvullende informatie

Tik elke tegel met een rubber hamer met een paar tikken goed aan. Doe dit niet te vaak en niet op de hoeken van de tegel, anders gaat hij wiebelen.

Stap 4: bestrating schoonhouden
Houd je werk schoon! Let er tijdens het bestraten goed op dat er geen cementresten op je bestrating terechtkomen. Houd daarom altijd een waterslang in de buurt en spuit de tegels regelmatig schoon.


Afwatering onder afschot aanleggen
Bestraten