Persbericht

Spindelen

Als een betontegel gespindeld wordt wordt hij met kleine machinale hamertjes bewerkt.

Product in deze video

Videotransciptie

Je bent op zoek naar een getrommelde steen, ofterwijl een nieuwe steen met een oude look. In het verleden gingen al die stenen in een soort hele grote centrifuge, werden getrommeld, ofterwijl opzettelijk beschadigd en al die hoekjes van de stenen die gaven dan die steen een oude look maar het probleem was dat er soms hele grote blokken afvielen en dat is natuurlijk zonde.

Dit is de oude methode, dit intussen is een nieuwe methode. Dat kan ik helaas niet uitleggen hoe dat werkt omdat het geheim is.

Dit is de Abbeystone, wildverband, deze kleur noem je dan Toscane maar je hebt hem wel in 12 verschillende kleuren. Wat er gebeurd is met die nieuwe techniek, dat er kleinere hoekjes van de tegel afbreken. Je houdt dus een veel strakkere steen maar wel met met die mooie oude look.

Een andere manier van stenen verouderen noem je spindelen en dat zijn allemaal hele kleine hamertjes die op het betonoppervlak inbeuken. Wat je krijgt is allemaal putjes daarin en ook langs de randen die je op een gegeven moment blusjes daaraf. Het lijkt een beetje op trommelen.

Nou, tot slot en doet moet je echt even zien, is er een andere methode van verouderen dat noem je crossen. Dan krijg je dit effect. Dit is het primio banenverband, het zijn drie maten langwerpige tegels die je in stroken verwerkt. Je krijg ermee een beetje die Italiaanse look. Maar moet je kijken, dit is een nieuwe tegel, maar is dit oud of is dit oud?

Aanvullende informatie

Als een betontegel gespindeld wordt wordt hij met kleine machinale hamertjes bewerkt. De hamertjes slaan op de tegel waardoor kleine putjes in het oppervlak ontstaan. Dit proces lijkt op trommelen en heeft een soortgelijk effect op de steen.


Nabehandelde bestrating
Verschillende Betontegels van Excluton