Persbericht

Natuurlijke tuin

Een strandtuin in de stijl van bijvoorbeeld Ibiza is bedoeld om in te loungen te genieten en te relaxen.

Videotransciptie

Je wilt je tuin zo natuurlijk mogelijk aanleggen. Nou, dat is opzich een natuurlijk prachtig streven, want ja jou tuin is wel jouw privé stukje natuur. Het is altijd een beetje een combinatie van materialen. Het zijn de harde materialen die belangrijk zijn en natuurlijk ook de beplanting. Als je beplanting gaat uitkiezen, denk dan ook aan de dieren, de vogels, de vlinders. Neem dan vlinderstruiken, Ignace, prachtige vlinder trekken. En denk aan bomen in je tuin. Wees daar niet te bang voor, hoogte in je tuin mag best wel. Dit is een berk. Zou je deze in jouw tuin zetten, 1 ding is zeker, binnen 5 minuten heb je er al vogels op. Die gebruiken dat als landingsplek en voelen zich daar ook veilig.

Het is ook belangrijk dat de harde materialen kloppen bij die natuurlijke uitstraling, wil je bijvoorbeeld een muurtje bouwen, neem dan bijvoorbeeld de betontegels. De tegel waar ik nu loop, dat is gewoon een 60x40 tegel op zijn kop gelegd. Dan zie je ook dat dat een hele, bijna, oude traditionele uitstraling geeft. Hier staan een aantal betontegels op een rij, verschillende maten, verschillende kleuren met facet. Kijk, dat is die schuine rand die daaraan zit. En hier bijna zonder facet, met een hele kleine. En deze, dit oppervlak is een soft finish dat is héél zacht. Daar kun je ook heel moeiteloos met blote voeten over lopen, loopt heerlijk, kan ik je uit ervaring vertellen. Er staan hier nog een aantal soorten, welke betontegel je kiest maakt niet heel veel gek uit. Hij blijft basic en zoek dan gewoon bij excluton.nl, die zijn daar heel groot en heel sterk in. Daar vind je heel veel soorten.

Als je stapelmuurtjes gaat bouwen kun je hier bijvoorbeeld gewoon met oude tegels werken, of je neemt de brick wall dat is een 20x30. Ik ga hem nu heel even wegleggen. Want ja het hoort een beetje bij die natuurlijke tuin he, die regen. Het is een 20x30 die ze dan knakken, en dan krijg je die uitstraling. Meteen heel natuurlijk en ook heel basic. Dan bij je plantkeuze rekening houden dat ze een beetje inheems zijn, de wat natuurlijke soorten zijn automatisch al wat inheems. Denk bijvoorbeeld aan knotwilg, wilde rozen, boterbloemen, klaprozen en bijvoorbeeld vergeet-me-nietjes. nou zijn bijvoorbeeld vergeet- me-nietjes en ook boterbloemen, planten die zich behoorlijk kunnen uitzaaien en dan krijg je natuurlijk wel weer wat meer onderhoud in je tuin. Wil je dat dan bijvoorbeeld niet, neem dan bijvoorbeeld de kaukasische vergeet-me-niet, dit is de Brunera, prachtige vaste plant. Heb je ook met gewoon groen blad, maakt hem net iets natuurlijker. Deze is bont blad, dit bloemetje groeit er vanaf april tot ver in de zomer door. Zaait zich juist niet uit, woekert niet. Zo krijg je toch een hele mooie natuurlijk tuin, met net even wat minder onderhoud.


Loungetuin/strandtuin
Stadstuin