Persbericht

Gezoet natuursteen

Gezoet of verzoet natuursteen is glad en past goed in een moderne tuin op een dakterras of als verlengstuk van een serre waar al een gladde tegel in ligt.

Videotransciptie

Je wilt een strakke gladde tegel. Bijvoorbeeld juist voor in een moderne tuin of voor op je dakterras. Of bijvoorbeeld als verlengstuk van je serre, waar je ook al een mooie tegel hebt liggen. Dan kom je in een tegel terecht die gezoet is, of verzoet noem je het ook wel. Deze tegels zijn dan machinaal geschuurd waardoor die glad wordt. Je hebt verschillende soorten gezoete natuurstenen:

Basalt

Basalt heeft een mooie facet rand. Dat is een heel klein randje aan de zijkant bovenop de tegel.

Hardsteen

Chinese hardsteen, oftewel de Siam blue: deze hebben ze versneld verouderd. Ze hebben de hardsteen dan getrommeld, waarbij langs de randen blus expres zijn afgebroken. Daardoor krijgt hij echt die authentieke oude look.

Marmer

Dan heb je marmer. Deze is dan net niet geschuurd, maar deze is met een staalborstel machinaal geschuurd. Dat is ook weer min of meer geborsteld. Je ziet dan ook dat die nerven daarop verschijnen. Als je marmer namelijk gewoon zou bekijken en je zou zien hoe het er eigenlijk echt uit ziet, dan is dit het origineel.

President Black

De President black is dan weer een Basalt en daar zie je ook al die glitters die erop komen. Het valt je misschien al op, dit is een 60 x 60 tegel, maar die heb je ook in 50 x 50, 80 x 80 en in andere maten. Zoals deze stroken, die zijn dan weer 30x80.

Aanvullende informatie

Gezoet of verzoet natuursteen is glad en past goed in een moderne tuin op een dakterras of als verlengstuk van een serre waar al een gladde tegel in ligt. Gezoete natuursteentegels worden machinaal geschuurd. Voor een oude uitstraling kunnen de stenen worden getrommeld waardoor de randjes een beetje beschadigen en de steen gehavend lijkt.

Een goed voorbeeld van gezoet natuursteen is marmer. Dit natuursteen wordt vaak geschuurd en met een staalborstel bewerkt zodat de nerven tevoorschijn komen. Onbewerkt zijn deze nerven nauwelijks te zien. Andere voorbeelden van gezoet natuursteen zijn basalt en Chinees hardsteen. Gezoet natuursteen is verkrijgbaar in verschillende formaten zowel stroken als vierkante tegels.


Gevlamd geborsteld natuursteen