Persbericht

Halfverharding

Met houtsnippers brengt u op een mooie manier meer leven in uw tuin. Deze bodembedekker is op verschillende manieren in uw tuin toe te passen, denk aan:

  • Een mooi en natuurlijk looppad, passend bij uw beplanting
  • Decoratie van uw bloembakken
  • Wandelpaden in de openbare ruimte

Houtsnippers zijn een mooie bodembedekker, waarmee u eenvoudig een prachtig looppad creëert. U geeft uw tuin een natuurlijke uitstraling, vooral als u een looppad tussen uw beplanting door maakt.

Houtsnippers zorgen er bovendien voor dat de grond minder snel uitdroogt. Ook krijgt onkruid minder kans om te groeien en heeft u eigenlijk geen omkijken naar deze bodembedekker. Bij Excluton vindt u kwalitatieve Franse boomschors, te koop in zakken of in bigbags. U vindt ons assortiment hieronder.

Houtsnippers worden gemaakt van stamhout dat machinaal bewerkt is tot grove snippers. Bij Excluton verkopen we Franse boomschors. Deze soort houtsnippers is namelijk de meest duurzame keuze. De boomschors is afkomstig van de Franse pijnboom, ook wel bekend als de Pinus Maritima. Onze Franse boomschors is de ideale natuurlijke bodembedekker die heel wat voordelen biedt ten opzichte van andere bodembedekkers.

Luxe, natuurlijke uitstraling in uw tuin

Onze Franse boomschors is een mooie, natuurlijke bodembedekker die uw tuin de natuurlijke uitstraling geeft die het verdient. Zeker tussen heggen door brengt een looppad van onze houtsnippers extra allure aan uw tuin. De mooie natuurlijke, bruine kleur zorgt voor een prachtig contrast met de beplanting in uw tuin. U kunt onze houtsnippers dan ook neerleggen als looppad, als decoratiemateriaal tussen uw beplanting of als decoratie bij uw vijver. Waar u ze ook voor wilt gebruiken, u profiteert altijd van de vele voordelen van onze houtsnippers.

Onderhoudsvrije tuin met houtsnippers

Met houtsnippers creëert u niet alleen een natuurlijke tuin. U legt ook eenvoudig een onderhoudsvrije tuin aan waar onkruid weinig kans krijgt. Onkruid groeit snel en is vaak lastig weg te krijgen omdat het zo hardnekkig is. Door houtsnippers als bodembedekker te gebruiken kan er maar weinig zonlicht tot de bodem doordringen, wat onkruidgroei voorkomt. U legt hiervoor een laagdikte van 5 centimeter aan.

Houtsnippers zorgen er bovendien voor dat de wortels van het onkruid dat nog wel groeit verzwakt worden. Dit onkruid kunt u dan weer makkelijk uit de grond trekken en weggooien. Ook beschermt onze bodembedekker uw planten tegen vorst. Met onze prachtige Franse boomschors heeft u dan ook weinig omkijken naar uw looppad of de rest van uw tuin.

Extra voordelen van houtsnippers

Legt u onze Franse boomschors tussen uw beplanting, in een bloemborder of hoge bloembak, dan zorgt dit ervoor dat uw planten minder snel uitdrogen. Daarnaast biedt deze bodembedekker extra voeding aan uw planten, die op hun beurt ook zorgen dat onkruid geen kans meer krijgt om te groeien. U dient wel te voorkomen dat de houtsnippers te dicht op uw eigen gewenste beplanting liggen, anders krijgen ook deze planten te weinig zonlicht en voeding om te kunnen groeien.

Houtsnippers kopen bij Excluton

Wilt u duurzame houtsnippers die uw grond en beplanting beschermen, uw tuin onkruidvrij houden en uw tuin een natuurlijke uitstraling geven? Bekijk dan ons assortiment Franse boomschors. U kunt ze kopen in 50 liter zakken en in bigbags van 425 liter. Kijk bij de specificaties onder elk product voor de berekening van de benodigde hoeveelheid boomschors. Kies uw gewenste hoeveelheid, vraag uw vrijblijvende offerte aan en profiteer van snelle reactie en levering direct uit voorraad.

Heeft u vragen over de aanleg van onze Franse boomschors of twijfelt u over de hoeveelheid? Neem dan contact met ons op zodat we u van advies op maat kunnen voorzien. De gemiddelde levensduur van Franse boomschors is 4 tot 5 jaar. Dan zijn deze houtsnippers aan vervanging toe.

Levering
Verwerkingsadvies
6000212 Schelpen 8-16 mm_3