Persbericht

Terrastegels Voegen

Niets is lelijker dan onkruid op je terras. Voeg je terrastegels daarom nooit met zand.

Videotransciptie

Je wilt je terrastegels onkruid vrij maken; dan moet je je voegen, die hier tussen die natuurstenen tegels inliggen natuurlijk niet gaan invegen met zand of iets dergelijks, want de meeste onkruid komt van bovenaf. Zaad valt op het zand, ontkiemt en dan krijg je juist onkruid. Je gaat het invoegen met voegmortel, daarvoor moet je je bestrating eerst goed nat maken. Dan gaan we nu het voegmiddel verdelen over de bestrating.

Vervolgens trek je dat voegmortel in de voegen, gewoon met zo’n hele goedkope trekker. Na het invegen moet je het meteen inwateren, dit is ook om te voorkomen om het begint op te drogen. Door het inwateren zal het voegmortel nog meer in de voeg zakken en daardoor beter opgevuld raken. Na het natgooien zul je zien dat de voegen ietwat indeuken op de plekken waar nog niet zoveel voegsel zit en daar ga je dan met de trekker nog een keer overheen om die te vullen. Er zijn een paar dingen belangrijk bij het voegen:

 • Nooit verwerken onder de 5 graden
 • De voegbreedte moet minimaal 5 mm breed zijn
 • De voegbreedte moet minimaal 30 mm diep zijn

Er zijn drie kleuren, dit is antraciet maar er is ook een beige en grijs. Het moet ongeveer 24 uur uitdrogen. Blijf er 24 uur vanaf, en je kunt daarna op terras.

Als je klaar bent met het invoegen pak je vervolgens nog even een zachte bezem. Doe moet wel van kokos zijn, bij een gewone bezem blijft het voegmortel aan de bezem plakken. Een kokos bezem blijft gewoon schoon. Daar trek je de laatste voegmortel resten mee weg.

Dan is je terras onkruidvrij, en daar gingen we voor!

Aanvullende informatie

Niets is lelijker dan onkruid op je terras. Voeg je terrastegels daarom nooit met zand. Zaden van onkruid worden vaak door de wind meegevoerd en landen op je terras waarna ze ontkiemen in het zand tussen je tegels. Binnen de kortste keren is je terras groen. Voeg je tegels daarom altijd met voegmortel. Hieronder lees je hoe.

Stap voor stap terrastegels voegen:

 1. Maak je terrastegels goed nat.
 2. Strooi het voegmiddel uit over de tegels.
 3. Verdeel het middel met een eenvoudige trekker over de voegen.
 4. Besproei het terras opnieuw met water. Hiermee voorkom je dat de mortel opdroogt op je tegels maar het zorgt er ook voor dat het voegmiddel in de voegen zakt en ze goed opvult. Strooi extra voegmiddel op de plekken waar te weinig mortel zit en bewater dit weer.
 5. Veeg de resten voegmortel weg met een zachte bezem liefst van kokos want hier blijft de mortel niet aan kleven. Let bij het voegen op de volgende dingen:
 • Voeg nooit bij een temperatuur lager dan 5 graden.
 • De voegen moeten minimaal 5 mm breed en 30 mm diep zijn.
 • Voor het beste resultaat laat je de mortel 24 uur drogen voor je het terras betreedt.

Steensoort 1: betonsteen
Diervriendelijke tuin