Persbericht

Stap 2: fundi king

Fundi King is een mengsel van gebroken grind met rond grind in 3 verschillende maten.

Videotransciptie

Je wilt een terras aanleggen met natuursteen. Maar een mooi terras begint altijd met een goede basis. 

Je begint met een kantopsluiting. In dit geval hebben we gebruik gemaakt van een hele zware traptrede, zoals je dat noemt. Hier gewoon één laag, dat is de kantopsluiting. Ga je hiermee stapelen, dan wordt het ineens een prachtige trap. Dan ga je 20cm uitgraven, minimaal. Je zal in eerste instantie denken: ik gooi er gewoon zand in, zand lijkt schoon maar dat is het niet. Er zitten altijd vervuilde delen in en die kunnen, hoe gek het ook klinkt, door de onderkant dwars door de tegel heen naar boven komen. Dan heb je een prachtig terras aangelegd en dan zie je na enkele weken al vlekken op verschijnen, dat wil je niet.

Dus dat doe je anders: dan gebruik je Fundi King. Dit is een mengsel van gebroken grind met rond grind in 3 verschillende maten. Dit wordt verdicht en gaat helemaal in elkaar grijpen en in elkaar zakken en wordt letterlijk een fundering. Maar wel een fundering die zijn water toelaat maar geen optrekkend vuil gaat geven. Het uitgraven is klaar, dat betekent één ding: we gaan storten!

Als de Fundi King is gestort, moet je het wel flink aantrillen met een trilplaat. Door de trillingen en de druk gaan de korrels prachtig in elkaar schuiven en krijg je een stabiele fundering.
 


Stap 4: stabi king
Stap 1: kantopsluiting