Persbericht

Goten aanleggen voor afwatering

Goten aanleggen voor afwatering? Bekijk de tips en mogelijkheden

Videotransciptie

Afwatering in de tuin: Welke mogelijkheden hebben we? Dit is een kwestie van geld en smaak tegelijk. Je hebt bijvoorbeeld het zwarte mazenrooster, het zilverkleurige kunstof gleuvenrooster, gegalvaniseerde goten met daarbij een hoekstukken en je hebt het zogeheten verholen rooster. Deze ligt wat dieper in je bestrating, als hij eenmaal ligt ga je bestraten en valt hij echt prachtig weg. Water komt eraan en valt in de gleuf.

Ultra Drain

Deze 4 types zijn de meest economisch goede goten; goede prijs/kwaliteit. Maar het kan natuurlijk altijd weer een stukje mooier; een stukje chiquer. Je krijgt dan de Ultra Drain. Dit is een aluminium goot. Dit wordt ook wel in badkamers gebruikt. Daar zijn heel veel hulpstukken bij, er zijn:

Als je de goten uiteindelijk hebt verwerkt, laat je dit uitlopen op een bezinkput. Daarin vang je het vuil op, leeg je het emmertje en zal zo’n goot ook altijd schoon blijven.

Milieuvriendelijk

Laat de goot nou niet weglopen naar een hemelwaterafvoer, dit is weer slecht voor het milieu. Gewoon een pijp naar beneden in de grond. Daar in de diepte, 70 tot 80 cm, graaf je een zak met grind. Hier valt het water in en het loopt het vanzelf weer naar het grondwater; top voor het milieu. Iets chiquer, maar wel veel mooier.

Kijk het eindresultaat is supergaaf!


Steensoorten
Afwatering onder afschot aanleggen