Persbericht

Welke tegel past bij jouw tuin?

3min

De eerste tropische temperaturen zijn gemeten! Dat betekent dat we weer zoveel mogelijk tijd in onze tuinen spenderen. Barbecueën met vrienden, lezen in een luie stoel, even afkoelen in het badje, enzovoorts. Een fijne tuin is daarom een must om het maximale uit jouw zomer te halen. En dat begint natuurlijk bij de basis: de tuintegels. Maar welke tegel past het beste bij jouw tuin? Waar let je op bij het kiezen van tuintegels? Wij hebben hieronder alle factoren voor jou op een rij gezet!

Smaak en stijl

Jouw smaak en stijl hebben natuurlijk veel invloed op welke tegel het beste bij jouw tuin past. Houd je van strak en modern? Dan zijn betontegels een goede keuze, bijvoorbeeld de Terras+ Grezzo betontegel 60x60. Dit is een fijne basistegel die je eenvoudig combineert met andere kleuren en materialen. Op zoek naar een tegel die wat meer opvalt? Dan is een betontegel met motief wellicht wat voor jou. Wij zijn bijvoorbeeld fan van de Terras+ Motief Misto. Deze terrastegel 30x30 is perfect om een accent aan te brengen in jouw tuin!

Bekijk Terras+ tegels >

Indeling van de tuin

Ook de indeling is een belangrijke factor bij het uitkiezen van tuintegels. Heb je bijvoorbeeld een veranda? Dan kies je het beste voor twee verschillende tuintegels. Daarnaast is het formaat van de tegels van belang. Grote terrastegels zijn trendy, maar let op dat het gekozen formaat ook mooi in jouw tuin past. Kun je niet meer dan één hele tegel kwijt over de breedte van een pad? Kies dan voor een kleiner formaat, zoals 30x30 tuintegels. 

Les van Liz: “De tegels die onder de veranda liggen worden minder blootgesteld aan de weersomstandigheden. Deze krijgen daarom minder te verduren dan de tegels in de rest van de tuin waardoor er kleurverschil kan ontstaan. Kies daarom voor twee soorten tegels, zoals een terrastegels met motief onder de veranda en een basistegel in de rest van de tuin. De Terras+ Nero wordt bijvoorbeeld in wildverband gelegd – perfect als blikvanger onder de veranda!”

Jouw budget

Het budget speelt ook een belangrijke rol bij het kiezen van tuintegels. Er zit namelijk veel verschil in de prijs en kwaliteit van terrastegels. Grote kans dat jouw budget niet oneindig is, maar dat je niet te veel wil inleveren op kwaliteit. Wie op zoek is naar een kwalitatieve en toch betaalbare betontegel kan het beste kijken in de Terras+ collectie. Daar vind je fijne terrastegels, met een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit, in allerlei kleuren en formaten. De prijzen liggen allemaal onder de € 30,- per vierkante meter, dus deze betontegels zijn hartstikke betaalbaar!

Bekijk Terras+ assortiment >

Het onderhoud

Nu alles weer kan en mag, zijn onze agenda’s vaak overvol. Hartstikke fijn, maar het onderhoud van de tuin schiet er dan nogal eens bij in. Besteed jij je tijd liever aan afspraken met familie en vrienden dan aan het onderhouden van de tuin? Dan zijn Terras+ tegels een uitstekende keuze. Deze tegels zijn namelijk voorzien van een laagje dat beschermt tegen vocht en vuil waardoor ze vrij gemakkelijk te onderhouden zijn. Daarnaast zijn Terras+ tegels bestand tegen vorst én extreme hitte, dus perfect voor alle weersomstandigheden.