We brengen steeds meer tijd door in en rondom huis. De binnen- en buitenruimte vloeien steeds meer in elkaar over en een serre of tuinkamer die van alle gemakken is voorzien vormt steeds vaker de verbinding tussen de twee ruimtes. Bouwbedrijf Van den Berg mocht voor de opdrachtgevers een tuintransformatie uitvoeren waarbij de centrale wens was een sfeervolle overgangsruimte te creëren zodat zowel in de zomer als de winter optimaal genoten kan worden.  Voor bouwbedrijf van den Berg fotografeerde wij deze prachtige tuintransformatie.

Van Koppelstones naar Kera Full Body

De bestaande tuin was al enkele jaren oud en bestraat met het trend-product van destijds: Koppelstones 10x10x6 cm. Deze van oudsher veelgebruikte stenen hadden hun beste tijd wel gehad en door de vele voegen was ook het vele onkruid een ergernis. De wens van de bewoners was de bestrating te vervangen door de meest onderhoudsvriendelijke grootformaat tegels en deze te voorzien van een onkruidwerende voeg. Bouwbedrijf Van de Berg adviseerde full body keramische tegels type Kera Antwerpen en Kera Bastogne 60x60x3 cm en deze te voegen met King-Assistant Voegmiddel Premium zodat er geen onkruid in de voegen kan groeien.

De grootste uitdaging bleek uiteindelijk de tuinkamer te zijn die een vloeiende overgang moest vormen tussen binnen en buiten. De opdrachtgevers wilden zowel functies uit de binnenruimte als de buitenruimte onderbrengen in de tuinkamer: televisie kunnen kijken, eten, barbecueën en gezellig borrelen waarbij bij ‘s zomerse temperaturen de tuinkamer geheel open kon worden gezet en juist bij winterse temperaturen kon worden afgesloten en verwarmd. Bouwbedrijf Van de Berg kwam met een zeer innovatief en tevens duurzaam ontwerp; een volwaardige serre voorzien van schuifdeuren, duurzame infrarood verwarmingspanelen, televisie en uiteraard de ruimte voor een grote tafel waaraan met meerdere personen gegeten, gedronken en gepraat kon worden.

De wensen van de opdrachtgevers werden tot in detail uitgewerkt en middels een uitgewerkt tuin- en bouwplan visueel gemaakt, aansluitend werd er een strakke planning uitgeschreven zodat de werkzaamheden en vorderingen nauwgezet konden worden uitgevoerd in zo kort mogelijke tijd.

De onderhoudsvriendelijke tuinkamer

Een volwaardige serre met het uiterlijk van een tuinkamer en een tuin met een luxe uitstraling en een minimum aan onderhoud.

Dat is een “stevige” opdracht die verregaande aanpassingen in de tuin vergt. De oude bestrating werd verwijderd, de tuin werd 30 cm afgegraven en er werd een fundering voor de serre aangebracht. Bovendien heeft Bouwbedrijf Van de Berg het cunet (een voldoende stabiele en drainerende ondergrond voor de bestrating) aangebracht zodat de bestrating over 10 jaar nog net zo strak ligt als direct na de oplevering. De Kera Antwerpen en Kera Bastogne werden vakkundig en onder afschot geplaatst en vervolgens gevoegd met King-Assistant Voegmiddel Premium. Langs het terras werden Ultra Drain Silverline watergoten geplaatst om eventueel overtollig regenwater weg te leiden.

De antracieten serre is de blikvanger, de trots en de gezellige ruimte geworden waar de opdrachtgevers van droomden. Het prachtig en vakkundig aangelegde terras van full body keramische accentueert de serre en zorgt voor een “zachte” overgang van binnen naar buiten!

Ook wij vinden dit een prachtig uitgevoerd project omdat de serre een echte verbinding maakt tussen binnen en buiten. Het terras van Kera Full Body Antwerpen 60x60x3 cm tegels en Kera Full Body Bastogne 60x60x3 cm zorgt voor strakke lijnen en contrast die het ontwerp maximaal benadrukken!

Tijd voor jouw tuinstransformatie?

Hierbij een overzichtelijk lijstje:

  1. Bereken je tuinoppervlak

  2. Maak foto's van je tuin

  3. Bepaal welke tuinelementen je wilt behouden

  4. Zie jij de tuin als verlengstuk van je woning? Zoek dan inspiratie foto's met bijpassend materiaal, stijl en kleur

  5. Beheer je budget

  6. Oriënteer welke formaten/ producten geschikt zijn voor jouw tuinoppervlak

Met 100 dealers in heel Nederland zijn de gewenste Excluton product bij jou in de buurt (raadpleeg zoek een dealer via onze website). Informeer van tevoren bij een dealer of het product beschikbaar is in de showtuin.

Hopelijk ben je al een beetje geïnspireerd. Wil je ook zo’n mooi betegelde tuin? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Van den Berg Bouwbedrijf

Van den Berg Bouwbedrijf is gevestigd op het industrieterrein de Veken in Opmeer. Een echt familiebedrijf met veel ervaring dat al sinds 1994 werkzaam is voor particulieren en zakelijke opdrachtgevers. Niet alleen in de regio, maar in het hele land wordt gewerkt aan grote, maar zeker ook aan kleinere projecten. Bekijk de website bouwberg.nl