Persbericht

Alle mogelijkheden van keramische tegels.

3min

Alle mogelijkheden van keramische tegels

Wie in de wereld van tuintegels duikt, stuit al snel op alle voordelen van keramische tegels. Keramische tegels zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en kleurvast. Het aanbod is bovendien gigantisch, met allerlei prachtige tegels om uit te kiezen. Maar wist je dat keramische tegels ook hartstikke veelzijdig zijn? Je kunt ze namelijk op allerlei manieren in jouw tuin verwerken. Soms voor de hand liggend, soms verrassend. Hieronder hebben we daarom alle mogelijkheden van keramische tegels voor jou op een rij gezet. Lees ze goed door en laat je inspireren!

Geen gras, maar bestrating in de tuin? Keramische tegels zijn een uitstekende keuze. Ze gaan een leven lang mee én zijn niet gevoelig voor aanslag, waardoor ze erg gemakkelijk te onderhouden zijn. Het aanbod keramische tegels is bovendien bijzonder uitgebreid: in de Kera Twice collectie vind je allerlei kleuren en formaten. Je kunt jouw keramische tuintegel daarom heel goed afstemmen op de tegels die je in huis hebt liggen. Zo zorg je voor een fraaie samenhang tussen binnen en buiten!

Een slijt- en kleurvaste terrastegel

Een terrastegel moet mooi, maar natuurlijk ook praktisch zijn. Deze tegels krijgen namelijk flink wat te verduren. Tuinstoelen die worden aangeschoven, eten en drinken dat wordt gemorst, enzovoorts. Keramische tegels zijn daarom perfect voor jouw terras. Ze zijn slijt- en krasbestendig, maar ook kleurvast en vlekvrij. Keramische tegels nemen namelijk geen vocht of vuil op en behouden daarom jarenlang hun prachtige kleur. Als jij op zoek bent naar een kwaliteit terrastegel, is een keramisch exemplaar dus een goede keuze.

Ontdek de Kera Twice collectie >

Vijvertegel van keramiek

Een vijver in de tuin? Die komt pas écht goed tot zijn recht met een mooie vijvertegel. Keramiek is niet gevoelig voor vuil en daarom een goede keuze voor jouw vijver. Met keramische tegels bescherm je namelijk het oppervlak rondom de vijver tegen groene aanslag van mos of algen. Je kunt een keramische vijvertegel bovendien doortrekken naar de rest van je tuin, waardoor je een strak geheel creëert.

Keramische sierbestrating

Wie de tuintrends in de gaten houdt, heeft het vast al opgemerkt: de tijd van degelijke, karakterloze tegels is voorbij. Tuintegels mogen gezien worden en sierbestrating mag niet ontbreken in jouw tuin. Ben je op zoek naar siertegels, maar wil je toch profiteren van een hoop praktische voordelen? Dan is keramische sierbestrating een slimme keuze. Keramische tegels zijn heel onderhoudsvriendelijk en tegenwoordig in allerlei patronen te koop. Kies bijvoorbeeld voor een keramische tegel met warme houtlook of een moderne, grafische print.

Looppad van keramische tegels

Een looppad verbindt het ene deel van jouw tuin met het andere. Bijvoorbeeld de vijver met het terras of een siervlak met de oprit. Wanneer je de tegels van het looppad terug laat komen in de rest van de tuin, breng je alle losse onderdelen samen tot één geheel. Keramische tegels zijn daarvoor erg geschikt. Ze zijn duurzaam, veelzijdig en mooi te combineren met bijvoorbeeld grind en opsluitbanden. Met keramische tegels creëer je dus heel gemakkelijk samenhang in jouw buitenparadijs!

Ontdek de Kera Twice collectie >