Persbericht

De 7 tuintrends van 2022

3min

Het warme weer komt eraan! Tijd om met een kritische blik naar je tuin te kijken. Is die al klaar voor een barbecue met vrienden? Of geschikt als thuiswerkplek op dagen dat het té lekker weer is om binnen te zitten? Na de koude wintermaanden kan jouw tuin waarschijnlijk wel wat liefde gebruiken. Daarom hebben we hieronder de 7 tuintrends van 2022 voor jou op een rij gezet. Laat je inspireren en tover jouw tuin om tot een waar paradijs!

Kies voor kwaliteit: duurzame tuintegels

Duurzaamheid blijft een belangrijk topic. In alle aspecten van het dagelijks leven, dus ook in en rondom jouw huis. Duurzame terrastegels mogen daarom niet ontbreken in de tuintrends van 2022. Wie deze trend wil volgen, kiest het beste voor een keramische tegel. Keramische tegels zijn namelijk duurzaam in de breedste zin van het woord: ze gaan een leven lang mee en worden milieuvriendelijk geproduceerd. Op zoek naar duurzame tuintegels van hoge kwaliteit? Deze vind je in de Kera Twice collectie. 

Bekijk Kera Twice collectie >

Pak groots uit met betontegels

Ook dit jaar blijven betontegels favoriet voor in de tuin. Ze zijn sterk, slijtvast en goed betaalbaar. Volgens de tuintrends van 2022 kies je het beste voor een zo groot mogelijk exemplaar. Want hoe groter de tegel, hoe strakker het resultaat. Deze trend in jouw tuin? Dan zijn de betontegels een goede keuze, deze bevat namelijk verschillende 100x100 tegels. Tip: kies voor een voeg in ongeveer dezelfde kleur als de tegel. Daarmee creëer je egale vlakken, waardoor je terras groter lijkt.

1653046445.jpg

Ultiem vakantiegevoel in jouw boho-tuin

Bohemian is al jarenlang een populaire stijl in huis en tuin. Licht, gezellig en warm, aangekleed met kleurrijke details: met een boho-tuin waan jij je elke dag op Ibiza! Deze tuintrend volgen? Kies dan voor een lichte en natuurlijke basis. Zo bevat het assortiment Kera Twice diverse lichte beige- en grijstinten, een goede keuze voor jouw boho-tuin. Vul die basis vervolgens aan met opvallende accessoires, zoals een oosters buitenkleed en felgekleurde tuinkussens.

Langwerpige terrastegels


Binnenshuis waren ze al langer te zien, maar dit jaar mogen ze ook in de tuin: langwerpige tegels. Horizontaal, verticaal of zelfs in een visgraatpatroon. Met deze tegels kun jij alle kanten op én ze zijn heel geschikt voor smalle tuinen. Wanneer je langwerpige tegels in de breedte legt, lijkt jouw terras namelijk ook breder.

Back to nature: ga voor groen

Groen is dé tuinkleur van 2022. Olijfgroen, saliegroen en groengrijs: dit jaar kan het niet groen genoeg. In meubels en beplanting, maar ook in materiaal. Op zoek naar passende terrastegels voor jouw back to nature-tuin? Dan raden we de keramische tegels van Kera Twice aan. Deze zijn beschikbaar in effen tinten, zoals taupe, bruin en antraciet. Het groen in jouw tuin steekt daar prachtig op af! 

Een knusse tuin om tot rust te komen

Nederland is weer open! Hartstikke fijn, maar we worden ook weer snel meegesleurd in de drukte van het dagelijkse leven. Met onze volle agenda’s is het extra belangrijk dat we thuis goed tot rust kunnen komen. Dat vertaalt zich in een knusse tuin, met veel natuurlijke materialen en warme kleuren. Kies bijvoorbeeld voor terrastegels met houtlook van Kera Twice: de perfecte basis van jouw knusse tuin. Een vuurkorf erbij en jij komt helemaal tot rust! 

Sierbestrating: tuintegels met print

Tegels met print of patroon mogen dit jaar niet ontbreken in jouw tuin. Waar we vroeger vooral kozen voor praktische tuintegels, kiezen we nu veel vaker voor zogenaamde sierbestrating. Terrastegels mogen gezien worden en dragen juist bij aan het paradijselijke gevoel in jouw tuin. Op zoek naar een kwalitatieve betrouwbare tuintegel met print of patroon? In de Kera Twice collectie vind je betontegels in allerlei vormen, kleuren én patronen.

Bekijk Kera Twice collectie >