Persbericht

Hoeveel grind of split heb ik nodig voor een tuinpad, oprit of parkeerplaats?

Die vraag krijgen wij meerdere keren per dag en daarom heeft Excluton deze rekentool ontwikkeld. Met onze rekentool bereken je eenvoudig hoeveel kilogram grind of split je nodig hebt voor je aan je tuinklus begint! Hiervoor hoef je maar 3 stappen te volgen: je weet dan hoeveel kilogram grind of split je nodig hebt en hoeveel Big Bags en/of 25 kg zakken dat moeten zijn.

Allereerst adviseren wij ExcluGravel grindplaten PP als basis voor het tuinpad, de oprit of parkeerplaats. Een oprit of parkeerplaats met grind of split is vaak lastig te belopen of te berijden: de ExcluGravel grindplaat PP zorgt voor een stabiele en beloopbare ondergrond.

Daarnaast ziet een oppervlak grind of split zonder ExcluGravel grindplaten PP er snel onverzorgd uit doordat het grind of split alle kanten op kan en er kuilen, rijsporen of kale plekken ontstaan. ExcluGravel grindplaten PP sluiten het grind of split op en vormen een stabiele basis die voor iedereen begaanbaar is.

Om uit te rekenen hoeveel grind of split je nodig hebt hoef je maar 3 stappen te volgen: je weet dan hoeveel kilogram split of grind je nodig hebt en hoeveel Big Bags en/of 25 kg zakken dat moeten zijn. Om de rekenhulp te gebruiken hoef je dus alleen de lengte en breedte in strekkende meters in te vullen en de hoogte van het op te vullen oppervlak in centimeter in te vullen.

  • 1Je begint eerst met het opmeten van de lengte (L) van het op te hogen terras, looppad of oprit in strekkende meters.
  • 2Meet vervolgens de breedte (B) van het op te hogen terras, looppad of oprit in strekkende meters.
  • 3Vul de uitkomst van lengte en breedte in op onze calculator plus de diepte van het op te hogen gedeelte in centimeters.
Hoe dik moet grind of split liggen? (hoogte van het op te vullen oppervlak)

Je kunt het volgende aanhouden: voor een tuin, tuinpad of een oprit waar alleen op gelopen of gefietst wordt: het advies bij dit type licht gebruik is een laagdikte van 5 cm. Qua maat grind of split zijn er veel mogelijkheden, alles tussen 2 mm en 32 mm is mogelijk.

Voor een oprit en/of parkeerplaats waarop met een personenauto gereden wordt: hiervoor adviseren wij een laagdikte van 7 cm. Qua maat grind of split kun je alles tussen 8-20 mm gebruiken zoals bijvoorbeeld de maat 8-16 mm.

Let op: een fundering met gebroken puin en ophoogzand is nodig om een voldoende stabiele ondergrond te creëren en om het geheel goed beloopbaar en berijdbaar per fiets en auto te houden is het gebruik van ExcluGravel grindplaten PP aan te raden.

Breedte
meter
Lengte
meter
Diepte
cm

De rekentool geeft een indicatieve waarde op basis van de informatie die wordt verstrekt.
Excluton is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten.

Nodig:

kg

Bekijk ons bijbehorende assortiment:

Split, grid & zand