Koppelstones

Getrommelde stenen in de vorm van Koppelstones zijn al jarenlang een vaste waarde in ons assortiment. Excluton Koppelstones zijn een veelgebruikte bestrating in Nederland en je ziet deze stenen dan ook veel terugkomen. Deze steen onderscheidt zich ten opzichte van andere bestrating door zijn onderhoudsvriendelijke karakter en de zeer hoge kwaliteit. Koppelstenen leveren we in verschillende populaire kleuren waaronder Antraciet, Sierra, Toscaans en Zomerbont. Daarnaast zijn de meeste stenen leverbaar in verschillende maten van 14x14 cm tot 30x40 cm en diktes van 5-7 cm.

Bekijk alle koppelstones

Welke kleur koppelstones zoekt u?

Populaire koppelstones

Meer informatie over Koppelstones

Koppelstones van Excluton

De Koppelstones van Excluton zijn voor veel toepassingen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van uw terras of het creëren van een looppad in uw tuin. Koppelstones zijn daar ideaal voor omdat je goed met deze steen kan variëren. Door de vele prachtige kleuren te combineren met unieke legpatronen creëer je een unieke uitstraling in uw tuin die vanwege de kwaliteit van Excluton ook nog eens jaren mee gaat. Excluton produceert Koppelstones namelijk zelf waardoor wij u de garantie kunnen bieden dat het uitstekende stenen zijn. Daar geven we zelfs onze eigen naam aan namelijk: Abbeystones. Daarnaast is het economisch heel voordelig want omdat je direct bij Excluton Koppelstones kan bestellen is de prijs-kwaliteit verhouding heel goed. Ze zijn betaalbaar, gaan lang mee en zijn prima zelf te leggen!

Hoe kies ik uit alle verschillende kleuren?

Door de verschillende kleuren en afmetingen creëert u met Koppelstones een unieke uitstraling in uw tuin. Zo heb je bijvoorbeeld Koppelstones in Antraciet, Roodzwart, Toscaans, Sierra, Zomerbont of de prachtige kleur Abondzon. Er zijn nog veel meer kleuren Koppelstones waar je uit kan kiezen. Dit maakt het kiezen van de juiste Koppelstone soms wel lastig. Bedenk daarom eerst wat voor kleur steen je ongeveer wilt. Filter daarna de gewenste kleuren uit ons keuzemenu en laat je inspireren door de gevarieerde kleuren van Excluton. Bij elke tegel laten we voorbeelden ter inspiratie zien over hoe je Koppelstones kan gebruiken voor uw tuin. Kom je er toch niet helemaal uit? Op onze speciale inspiratiepagina staan inspiratievideo’s en voorbeeldtuinen om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met de tegels van Excluton.

Wat zijn de verschillende legpatronen voor Koppelstones?

Bij het leggen van Koppelstones heb je verschillende legverbanden of patronen. Elk legpatroon heeft weer zijn eigen uitstraling en stevigheid. Op je nieuwe terras is het vooral belangrijk dat het patroon er mooi uitziet terwijl je looppad vooral stevig moet zijn. Welk patroon je kiest is afhankelijk van de kleur van je steen, de grootte van je steen en de indeling van je tuin. Er is van alles mogelijk. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor de Koppelstone in de kleur Zomerbont met drie verschillende maten stenen. Deze stenen kan je leggen in wildverband, wat wil zeggen dat er geen vast patroon te zien is en dat stenen met verschillende groottes door elkaar heen worden gelegd. Je kunt ook kiezen voor een wat strakkere uitstraling met het patroon: blokverband. Hier worden tegels met gelijke groottes in blokken naast elkaar gelegd. Dit wordt vaak gebruikt met groot formaat tegels. Blokverband is met name geschikt voor terrassen. Verder heb je nog elleboog verband, banenverband, molenwiekverband, keperverband en de bekende halfsteenverband. .

Zelf stenen aanleggen?

Wilt u zelf uw Koppelstones aanleggen in uw tuin? Teken dan eerst een ontwerp en werk een duidelijk plan uit. Zet aan de hand van het tuinontwerp alle maten in uw tuin uit met paaltjes, die u aan de buitenrand van het te bestraten oppervlak plaatst. Op deze paaltjes geeft u de hoogte aan waarop de stenen worden geplaatst. Voor een tuinpad of terras die te voet wordt belopen is een fundering van 15 tot 20 cm inclusief straatlaag voldoende. In het uitgegraven cunet brengt u nu als eerste de funderingslaag van Fundi King® aan. Het is belangrijk de lagen goed te verdichten met een geschikte trilplaat. De straatlaag is de laag waar u daadwerkelijk de bestrating plaatst. Deze laag is 3 tot 5 cm dik. De straatlaag is bedoeld om kleine dikteverschillen op te vangen en wordt vooraf één keer afgetrild. Denk ook aan uw kantopsluiting, dit is erg belangrijk. Gebruik een opsluitband met minimale afmeting van 5x15x100 cm. Op de straatlaag plaatst u vervolgens de Koppelstones. Leg elke steen met een kleine voeg van 1 tot 3 mm. Verwerk de Koppelstones vanuit alle geleverde pakketten door elkaar om de juiste patronen te krijgen. Zo voorkomt u kleurverschillen en gelijke kleurblokken.

Hoe bestel ik Koppelstones bij Excluton?

Ben je overtuigd van onze Koppelstones en overweeg je deze te bestellen? Bij ons Excluton kan je vrijblijvend een offerte opvragen. Bekijk welke Koppelstones je voorkeur heeft en kies uit onze vele maten, vormen en kleuren. Nadat er een offerte is aangevraagd sturen wij je binnen 24 uur een reactie. Vragen over onze Koppelstones of andere type stenen? Stel ze gerust! Wij hebben ruim 45 jaar ervaring met alle steensoorten.

Legverbanden en patronen voor bestrating

Je kunt de tegels in je tuin of op je oprit op verschillende manieren leggen ook wel een legverband of patroon genoemd.

Elleboogverband

Bij dit legverband worden de stenen in de vorm van een elleboog gelegd met de voegen recht in de kijkrichting of juist dwars erop.