Wie houdt van de mooiste materialen en die kwaliteit zowel in huis als in de tuin wil doorvoeren komt al snel terecht bij Kera Twice: Italiaanse keramische tegels onlosmakelijk verbonden met Hollandse beton. Kleurgebruik is bepalend voor de sfeer van jouw tuin! Binnen de serie Kera Twice is Unica Grey zeer populair vanwege de schitterende nuancering en lichte structuur in het oppervlak. Onze collectie Kera Twice vind je nergens anders ter wereld!

Uitstraling

Tuinen en terrassen die zijn aangelegd met Kera Twice zijn vaak echte eyecatchers. De Italiaanse keramische tegels vallen op door hun ingetogen karakter, maar toch hoogwaardige uitstraling. 

Kera Twice heeft zeer goede producteigenschappen zoals: kleurvast, krasvast, zuurbestendig, vlekbestendig en eenvoudig te reinigen. Je kunt dus veel en lang van je tuin genieten zonder veel onderhoud aan jouw terras te hoeven plegen!

Enjoy the little things! 

De onderhoudsvriendelijke tuin bestaat voornamelijk uit terrassen, borders en een gazon. Om de juiste balans te bereiken is de regel dat ongeveer 50% van de tuin uit groen moet bestaan. Borders, boombakken, bloembakken en potten zijn de meest onderhoudsvriendelijke opties, een gazon is veelal toch te bewerkelijk doordat er wekelijks gemaaid moet worden en periodiek moet worden gemest, gekalkt en geverticuteerd. Het kleine beetje tuinonderhoud dat dan nog resteert, geeft je extra tijd om te kunnen genieten!

Groen in de onderhoudsvriendelijke tuin

Het groen in de onderhoudsvriendelijke tuin kenmerkt zich door een minimum aan snoeibeurten. De meeste hagen hebben aan twee snoeibeurten per jaar voldoende, sommige zelfs aan één snoeibeurt per jaar! Ook zijn er struiken die je in grote bakken in de tuin kunt verwerken die je jarenlang niet hoeft te snoeien: Rododendron, Coniferen, Japanse Esdoorn en Skimmia. Bomen geven iets meer werk in de tuin doordat ze blad verliezen dat moet worden opgeruimd en het snoeiwerk dat ze met zich meebrengen. Bomen als Magnolia en Hulst behouden hun blad waardoor het onderhoud zeer beperkt blijft.  

De aankleding van de onderhoudsvriendelijke tuin

Luxe en moderne tuinsets, verlichting die op tactische punten is aangebracht, moderne tuinoverkappingen en terrasheaters zijn vaak gezien in dit type tuin. Maar vergeet niet dat er ook gegeten en gedronken wordt in de tuin!

Tip!

Het verwijderen van onkruid uit de voegen van je Kera Twice tegels zorgt voor veel werk maar is te voorkomen! Houdt voor aanleg rekening met het voegen van jouw terras. 

De verwerkingsspecificaties zijn:

King-Assistant voegmiddel Plus:

  • Geschikt voor voegen van minimaal 5 mm breed en minimaal 30 mm diep.
  • Geschikt voor looppaden en terrassen, niet geschikt voor opritten.
  • Korrelopbouw 0-2 mm.

King-Assistant voegmiddel Premium:

  • Geschikt voor voegen van minimaal 2 mm breed en minimaal 30 mm diep.
  • Geschikt voor looppaden, terrassen én opritten.
  • Korrelopbouw 0-1 mm.

Indien de voegbreedte of voegdiepte niet voldoet aan onze specificaties of de bestrating onvoldoende stabiel is verwerkt zullen de voegen uitbreken.