Persbericht

Ontdek jouw tuinstijl!

2min

Jouw tuin omtoveren tot een waar buitenparadijs? Dan is het misschien tijd voor een grondige make-over! En daar hoort natuurlijk ook een nieuwe tuinstijl bij met een goede basis en fijne accessoires. Maar welke tuinstijl past nou het beste bij jou? Ben jij bohemian of kies je voor cozy? Om je op weg te helpen hebben wij hieronder vier populaire tuinstijlen op een rij gezet. Neem ze goed door, laat je inspireren en creëer jouw droomtuin!

Beachy bohemian

Houd jij van licht, gezellig en warm? Dan is Beachy Bohemian dé stijl voor jouw tuin! Je kiest dan het beste voor grote tegels, bij voorkeur in een warme en lichte kleur. Zo is de Lucca betontegel 60x60 uit de Terras+ collectie een goede keuze voor jouw boho-tuin. Daarnaast raden wij rotan tuinmeubels aan, want metaal of kunststof oogt te hard. Deze basis stijl je vervolgens af met uitbundige accessoires zoals een oosters vloerkleed of tuinkussens met franjes! 

Mooi Mediterraan

Jezelf elke dag op vakantie wanen in een exotisch land? Kies dan voor Mooi Mediterraan in jouw tuin! Helaas is lang niet alle mediterrane begroeiing geschikt voor het Nederlandse klimaat, maar met een warme basis, asymmetrische lijnen en vrolijke kleuren kom je al een heel eind. Zo zijn betontegels met een speels motief een goede keuze voor het terras. Als je die combineert met houten tuinmeubels en felgekleurde accessoires, doet jouw paradijs niet onder voor een tuin in Spanje of Griekenland.

Bekijk betontegels >

Cozy Cottage

Knus, gezellig en warm – in een Cozy Cottage tuin kom jij helemaal tot rust! Deze tuinstijl kenmerkt zich door dichte begroeiing, zware materialen en een warme aankleding. Als basis kies je het beste voor een ruwe betontegel in een donkere kleur. In de Terras+ collectie vind je verschillende betontegels in antraciet, zwart of donkerbruin. Die basis vul je vervolgens aan met donkerhouten tuinmeubels en stevige kussens en dekens. Zo mag een geruite, flanellen kleed niet ontbreken in jouw Cozy Cottage tuin!

Les van Liz: “De tuin oogt ruimer met grote tegels. Een Cozy Cottage tuin vraagt daarom om kleinere terrastegels, bij voorkeur van 30x30. Daarmee creëer je namelijk eenvoudig een knus gevoel!”

Bekijk terrastegels >

Jungle Fever

Een Jungle Fever tuin is groen! En groen bedoelen we dan in de breedste zin van het woord. De Jungle Fever tuinstijl staat namelijk bekend om veel begroeiing, maar ook om het gebruik van duurzame en dus groene materialen. Klinkt dit als jouw tuinstijl? Een tuin vol groen komt het beste tot zijn recht met een neutrale basis. De Terras+ Grezzo tuintegels grijs zijn daarom een goede keuze: neutraal, gemaakt van beton en hartstikke duurzaam. Maak jouw Jungle Fever tuin af met een metalen tuinset want die steekt prachtig af tegen al het groen!