Persbericht

Keramisch of beton? Deze tegel past bij jouw tuin

3min

Een fijne tuin begint bij een goede basis. Het is daarom belangrijk dat je de juiste tuintegels kiest. Dat zijn tegels die aan al jouw functionele én esthetische eisen voldoen. In Nederland wordt vaak gekozen voor keramische of betontegels in de tuin. Beiden hebben voor- en nadelen met betrekking tot duurzaamheid, kwaliteit en onderhoud. Deze hebben we hieronder voor jou op een rij gezet, zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken. Lees snel verder en kies de juiste tegel voor jouw tuin!

Duurzame tuintegel: keramiek

Op zoek naar een duurzame tuintegel? Kies dan voor een keramisch exemplaar. Keramische tegels zijn namelijk duurzaam in de breedste zin van het woord. Ten eerste worden ze milieuvriendelijk geproduceerd. Keramiek wordt gemaakt van gebakken klei, is volledig recyclebaar en daarom geschikt voor circulair bouwen. Ten tweede gaan keramische tegels een leven lang mee. Wie kiest voor keramiek, kiest voor een echte kwaliteit tuintegel. Zo’n duurzame tuintegel bij jou thuis? Bekijk dan de Kera Twice collectie.

Bekijk Kera Twice tegels >

Betaalbare tuintegel: beton

Meer op zoek naar een betaalbare tuintegel? Dan is beton de betere keuze. De prijs van betontegels ligt namelijk een stuk lager dan die van keramische tegels. Daarnaast is het leggen van betontegels gemakkelijker en daarom goedkoper dan het leggen van keramische tegels. De ondergrond van keramische tegels dient namelijk aan allerlei voorwaarden te voldoen, waardoor je eigenlijk altijd de hulp van een professionele tegelzetter moet inschakelen. Kosten besparen? Kies voor tuintegels van beton en leg deze zelf. De uitgebreide collectie betontegels biedt verschillende formaten, legpatronen en kleuren!

Bekijk Kingstones tegels >

Onderhoudsvriendelijke tuintegel: keramiek

Op zoek naar een tegel die vooral onderhoudsvriendelijk is? Dan zijn keramische tegels de beste keuze. Keramiek heeft namelijk een dichte structuur, waardoor vuil er niet intrekt. In tegenstelling tot beton, dat juist een open en poreuze structuur heeft. Betontegels zijn daarom gevoeliger voor vlekken en vereisen ook meer onderhoud dan keramische tegels. Gek op de look van betontegels, maar niet op schoonmaken? Kies dan voor tuintegels van beton met een coating. Die vragen namelijk een stuk minder onderhoud!

Siertegels in de tuin: beton

Hartstikke fijn als jouw tuintegels weinig onderhoud vereisen, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Ben jij daarom op zoek naar siertegels voor jouw terras? Dan kun je beter het assortiment betontegels bekijken. Zo bevat de uitgebreide collectie betontegels allerlei trendy tegels met patronen, die heel geschikt zijn voor sierbestrating in jouw tuin. Deze tegels laten zich bovendien heel goed combineren met andere betonelementen in de tuin, zoals palissaden en bielzen.

Dus, keramische tegels of betontegels in jouw tuin?

De keuze tussen keramische tegels of betontegels is dus vrij persoonlijk. Wie veel waarde hecht aan kwaliteit en duurzaamheid, kiest het beste voor keramische tegels. Wie een wat kleiner budget heeft en meer op zoek is naar siertegels, kiest het beste voor betontegels. Bedenk wel dat beide tegels een goede basis zijn voor jouw tuin en terras, dus je kunt eigenlijk geen verkeerde keuze maken. Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies!