Ibiza is een magisch eiland en daarmee voor vele mensen een geliefde vakantiebestemming. Denk aan de lange zomeravonden op dit eiland, wandelend langs de authentieke restaurantjes en boetiekjes. Dat maakt deze bijzondere plek de ideale inspiratiebron voor jouw tuin. Kies voor een moderne, strakke tuin waarin de kleur wit afsteekt tegen de botanische stijl of ga juist voor kleuren uit de bohemien stijl.

Siësta

Ibiza tuinen zijn vaak sfeervol en toch onderhoudsvriendelijk en een plek waarin je heerlijk kunt loungen. De Ibiza Noviton tegels vormen een uitstekende basis van je Ibiza tuin. Noviton Design tegels zijn geproduceerd met de nieuwste technieken en voorzien van de zeer duurzame Excellent Coating. Hierdoor zijn de tegels vorstbestendig, worden ze niet snel vuil en zijn eenvoudig in onderhoud. Ibiza Noviton tegels zijn uitermate bestand tegen zowel de natte, Nederlandse dagen als een Spaanse hittegolf. Genoeg tijd om te genieten van een siësta!

De gusto no hay nada escrito 

Over smaak valt niet te twisten. Het combineren van kleuren en texturen is erg persoonlijk. Wij vinden dat het zonnige geel mooi afsteekt tegen de antraciet en witte kleur in de tegel. Deze warme kleur is vrolijk en werkt energiek. Combineer de Ibiza tegels met split of grind, en maak plantvakken met muurelementen en vul deze met bamboe of prachtig bloeiende Oleander!  

Groen volgens de Spaans botanische stijl

De natuur op Ibiza kenmerkt zich door de vele Mediterrane plantensoorten. Hiermee dragen planten bij aan het ultieme Ibiza sfeertje. 

Pas de Spaans botanische stijl toe in je tuin op diverse manieren: 

  • Plant olijfbomen en winterharde palmbomen in grote bakken of potten of in perken met sierkeien;

  • Laat Wisteria of een klimroos opgroeien tegen een witte bakstenen muur;

  • Agapanthus, Trompetbloemen of Lavendel geven je tuin een zuidelijke tint.

Tuin aankleden met een vleugje bohemien stijl

Kleed je tuin aan met rotan tuinmeubelen en veel kussens met kleurrijke prints, een houten loungebank, of een hangmat. Houd de styling eenvoudig: je kunt rotan ook gebruiken als schutting of afdak.
 

Kleurinspiratie nodig?

Blauw, paars, rood en oranje zijn complementair aan elkaar en indien ze goed gebruikt en gecombineerd worden met een bohemien aankleding zal het een mooi geheel worden dat iedereen direct in vakantiesferen brengt.