Zo gaaf! Het terras herinnert ons aan de tijd die we doorbrachten in Azië. Een smeltkroes van culturen, gewoontes en natuur. Je hebt vast wel een keer gehoord van de prachtige tempels en de bijbehorende standbeelden. De rode kleuren komen terug in het zitelement. Daar kijk je uit op de vijver, waar enkele mooie lotussen volledig tot bloei komen. De vijver is afgewerkt met Abbeystones Waalformaat Nero. 

De groene tuin

Een domein waar we tot rust kunnen komen, waar we kunnen genieten van de natuur en waar je je gedachten kunt laten afdwalen van de dagelijkse beslommeringen. In “de groene tuin” voeren beplanting en waterelementen de boventoon: weelderige grassen, kleurige bloemperken, struiken en bomen afgewisseld door een waterloop of vijver. Bestrating blijft in “de groene tuin” bescheiden qua kleur. Optimum Fuego Silver en Nero zijn “het podium” voor flora & fauna in dit type tuin. 

Een goed contrast

De Optimum Fuego Silver steekt goed af tegen de Abbeystones Waalformaat Nero. De Optimum Fuego Silver is voorzien van een speciale coating die je nog langer laat genieten van de kleur. Door de natuursteenlook van de tegels komt de groene beplanting nog beter tot zijn recht. De Optimum Fuego Silver en Nero lenen zich uitstekend voor het bestraten van grote oppervlaktes zonder dat zij de aandacht teveel opeisen.

Flora & fauna

Flora & fauna gaan hand in hand, wanneer je de juiste beplanting kiest, kun je je tuinbezoekers vanzelf verwachten! Vlinders hebben een voorkeur voor Vlinderstruiken, Honingklaver, Heide, Distelsoorten, Brem en Brunel. Vogels hebben voorkeur voor een gemengde haag als schuilplaats, fruitbomen en fruitstruiken zoals Lijsterbessen, Moerbeien en Krentenboompjes voor hun voedsel. Ben je gek op egels? Egels voeden zich met kevers, regenwormen, spinnen, slakken en rupsen en houden van beschutting. Zorg dus voor bodembedekkers (zoals boomschors) en voldoende takjes en stro in de tuin.

Groen

De groene tuin kenmerkt zich door bestrating in een grijze tot antraciete kleur gecombineerd met weelderige bomen en kleurige planten. Vooral de verschillende Esdoorn soorten zijn populair in de groene tuin. Qua kleurige beplanting behoren Duizendblad, Zilverkaars, Dropplant en Zenegroen tot de favorieten.

Vijver

In de groene tuin hoort een vijver of waterpartij. Water zorgt voor rust en kalmte en is een oase voor vogels en egels wanneer natuurlijk aangelegd. De oever van de vijver hoort in de groene tuin natuurlijk te zijn, de rand van de vijver is niet verhoogd. De vijver en de tuin lopen via keitjes in elkaar over, zodat vogels en egels eenvoudig hun dorst kunnen lessen. Indien goed gesitueerd, zowel een beetje schaduw als wat zon, heeft een vijver de gehele dag bezoekers!

Afwerking en decoratie

De groene tuin decoreert men met natuurlijke materialen zoals riet, eikenhout en grillige takken. Schaduwplekjes worden gecreëerd door klimplanten over pergola’s te laten groeien. Voor diepte en hoogteverschillen in dit type tuin kun je het best potten in diverse hoogtes plaatsen.