Wegens extreme drukte i.c.m. Covid-19 kan levering langer duren. Informeer naar de actuele voorraad bij uw retailer.

Grindmatten

De grindmatten van Excluton zijn onmisbaar voor het bestraten van oppervlaktes met grind of split. Ze houden uw oppervlak mooi, zorgen dat de stenen netjes verdeeld zijn en dat ze stevig blijven liggen. Met onze matten bestraat u eenvoudig:

  • Terras of looppad in uw tuin
  • Oprit
  • Parkeerplaatsen

Het grind of split komt in de gaten van de matten terecht en kan niet meer wegzakken of sporen vormen. Onze grindmatten voorkomen dus spoorvorming, verzakking en ophoping van water. Hierdoor blijft uw oppervlak ontzettend lang mooi liggen en kunt u extra lang genieten van het resultaat.

U kunt bij ons grindmatten in twee kleuren kopen: Zwart en Wit. De matten worden geleverd per m2 en zijn eenvoudig te gebruiken. Bekijk hieronder onze matten.

Met onze grindmatten legt u op professionele wijze een looppad, terras of oprit aan met grind of split als bestrating. Deze steensoorten geven uw oppervlak een luxe en bijzondere uitstraling, wat extra wordt benadrukt als u een grindmat gebruikt. Het gebruik van zo'n mat heeft namelijk veel voordelen.

Voordelen gebruik grindmatten

Met grindmatten voorkomt u eenvoudig dat split of grind niet alle kanten op kan rollen. Dat gebeurt juist wel wanneer u split of grind ‘los’ plaatst. Met onze matten komt uw bestrating veel stabieler te liggen. Het grind of split blijft door het gebruik van een grindmat netjes verdeeld, kan niet meer wegzakken en er ontstaat ook geen spoorvorming. De grindmatten voorkomen bovendien dat er water ophoopt onder uw bestrating. U heeft dus alle reden om een grindmat te gebruiken als u split of grind wilt gebruiken voor uw te bestraten oppervlak.

Specificaties grindmatten

Onze grindmatten zijn speciale polypropyleen platen met een honingraatstructuur. Dit is een sterke en draagkrachtige plaat die goed weg te leggen is. Uw sierbestrating blijft hierdoor lang stabiel liggen. Onder de plaat is doek van Geotextiel vastgemaakt om de grindmat waterdoorlatend en onkruidwerend te maken. Onkruid krijgt geen kans, zodat uw sierbestrating ook lang zijn luxe uitstraling behoudt.

Op professionele wijze een grindmat plaatsen

De aanleg van uw bestrating met grind of split is met onze grindmatten helemaal niet moeilijk. Begin met een goede en vlakke ondergrond, zoals zand of aarde. Hierop plaatst u de grindmat met Geotextiel. Daarover strooit u vervolgens het grind of split voor het creëren van het mooiste resultaat. Download hier de specificaties en verwerkingsadviezen van onze grindmatten.

Grindmatten zijn vooral onmisbaar wanneer u uw te bestraten oppervlak intensief gebruikt, zoals bij een oprit, parkeerplaats of looppad. U houdt met de mat uw oppervlak berijdbaar en spoorvrij. Hoe dik de laag met grind of split is die u op de grindmat plaatst, hangt af van de belasting van uw oppervlak. We adviseren standaard een laagdikte van 5 cm. Bij oprit of parkeerplaats gebruikt u een laagdikte van 7 cm om het geheel stabiel te houden.

Bestel uw grindmat bij Excluton

Wilt u in uw tuin of in de openbare ruimte bestraten met split of grind? Neem dan meteen onze grindmatten in uw offerte op voor een stabiele ondergrond van uw bestrating. U heeft de keuze uit Wit of Zwart, passend bij de kleur van uw gekozen bestrating. Op uw vrijblijvende offerte-aanvraag ontvangt u binnen 24 uur reactie. Bestelt u definitief een of meerdere grindmatten, dan leveren we uw bestelling direct uit voorraad. U kunt dus meteen aan de slag met de aanleg van uw sierbestrating met grind of split.

Wilt u eerst meer advies over het gebruik van grindmatten of bijvoorbeeld de laagdikte van grind of split? Stel ons gerust uw vraag, dan helpen wij u graag verder.