Wegens extreme drukte i.c.m. Covid-19 kan levering langer duren. Informeer naar de actuele voorraad bij uw retailer.

Betonbanden

Voor een nette afwerking van uw bestrating, zijn hoge kwaliteit betonbanden van groot belang. Zonder het gebruik van betonbanden kan de bestrating wegzakken aan de zijkanten, bij het gebruik van banden wordt dit voorkomen. Excluton betonbanden zijn in verschillende kleuren en maten leverbaar, zo kunt u bijvoorbeeld de ideale banden kiezen voor het afwerken van uw Betontegels. Betonbanden zijn uiterest geschikt voor:

 • Creëren van een grindpad
 • Opsluiten van bestrating
 • Afwerken van bloembakken

Door de vele kleuren die leverbaar zijn, kan de perfecte kleur worden uitgekozen. Excluton waarborgt kwaliteit en duurzaamheid door volledige eigen productie. Bekijk hieronder het product dat het beste bij het ontwerp van uw bestrating past en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Betonbanden

Bij het ontwerpen van een nieuwe tuin of het aanleggen van een terras of looppad, wordt er vaak niet gelijk gedacht aan betonbanden. De meeste aandacht gaat uit naar de keuze van de Abbeystones, betontegels of keramische tegels. Dat is natuurlijk heel logisch, want dit bepaalt voor een groot deel het aanzien van uw tuin. Maar een goed aangelegde tuin, terras, looppad of oprit wordt opgesloten door middel van betonbanden zoals: opsluitbanden, Quadropalissadebanden of Rondopalissadebanden. Naast het opsluiten van uw tuin, terras, pad of oprit kunnen betonbanden ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Zo zijn ze uitermate geschikt voor het creëren van:

 • Grindpaden
 • Schelpenpaden
 • Begrenzing van het gazon
 • Borders
 • Bloembakken
 • Funderingen muurtjes en vijvers

Excluton biedt een breed en diep assortiment betonbanden aan. U vindt ze in diverse maten en kleuren bijpassend of juist contrasterend bij onze Abbeystones, waalformaten, betontegels en keramische tegels.

Opsluitbanden

Opsluitbanden, Quadropalissadebanden of Rondopalissadebanden zijn typen betonbanden die een stevige begrenzing vormen. Deze betonbanden voorkomen dat de bestrating van uw terras of looppad wegloopt of verzakt (het zand kan door de begrenzing niet wegspoelen). Opsluitbanden worden iets dieper dan de bestrating zelf gelegd. Op deze wijze zorgt de kantopsluiting ervoor dat de sierbestrating goed wordt tegengehouden en is tegelijkertijd niet of nauwelijks zichtbaar. De eventuele aarde uit de aangrenzende borders of de beplanting uit de border zelf kunnen iets over de kantsluiting heen vallen. Zo worden de betonbanden helemaal uit het zicht gehouden.

Afhankelijk van de toepassing en belasting van de bestrating kunt u een dunnere en dus lichtere opsluitband gebruiken. Indien het voor een oprit betreft kunt u een dikkere en zwaardere opsluitband kiezen. Voor elke toepassing heeft Excluton een passende betonband in haar assortiment: laat u bij aanschaf goed voorlichten en zorg voor een juiste verwerking. Zo kunt u jaren genieten van een keurig en strak terras!

Quadrobandpalissade & Rondobandpalissade

De Quadrobandpalissade en Rondobandpalissade zijn ook een soort opsluitbanden. Deze worden echter ook veel gebruikt om verhoogde borders mee af te werken. Dergelijke betonbanden worden vaak “in het zicht” geplaatst in tegenstelling tot opsluitbanden. Daarmee hebben betonbanden als Quadrobandpalissade en de Rondobandpalissade meerdere functies, zoals:

 1. Het opsluiten van de bestrating van het terras, looppad of oprit
 2. Het opsluiten van de aarde in de border
 3. Esthetiek

Functioneel en ook nog eens mooi! Quadrobandpalissades en Rondobandpalissades zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, hoogtes en lengtes.
 
 

Levering
Verwerkingsadvies
7000194 Mini Rondo zwart 40x50x50 cm_2