Tips van Ben

Mijn naam is Ben en samen met mijn vrouw Riet startte ik 25 jaar geleden een hoveniersbedrijf. Ons hoveniersbedrijf is uitgegroeid tot het tuininspiratiepark De Tuinen van Appeltern. Inmiddels werken wij met meer dan 30 mensen in ons park en proberen wij een steentje bij te dragen aan een, nog, mooiere tuincultuur in Nederland. Deze ambitie wil ik met jullie delen.

Een tuin vol geluk!

Een tuin vol geluk! Het broedseizoen staat weer voor de deur! En hoewel onze gevleugelde vrienden zelf vaak vindingrijk genoeg zijn kunnen zij maar al te vaak ook een beetje hulp gebruiken. Zeker in de jongere wijken in ons land. Met een aantal kleine aanpassingen of toevoegingen in uw tuin kunt u al een zeer aantrekkelijke broedomgeving voor allerlei vogels creëren. Heggen zijn zeer aantrekkelijk voor mussen en merels, bomen voor duiven, roodborstjes en koolmezen. Mocht u deze elementen niet in uw tuin hebben kunnen nestkasten de oplossing zijn!

Goed en strategisch geplaatst zullen nestkasten snel de gewenste bewoners trekken en kunt u met een beetje geluk getuige zijn van een tuin vol geluk! De ouders zullen af en aanvliegen met allerlei wormen en andere insecten terwijl de jongen piepen om steeds maar meer! Later kunt u het uitvliegen aanschouwen: een schitterend moment! Zo haalt u de natuur dicht bij u thuis en bent u, en eventueel uw kinderen, getuige van een tuin vol geluk! Maak dit geluk helemaal compleet door de tuin in een goede sfeer te gieten. Leg hiervoor betontegels aan voor een strak uiterlijk of ga voor Abbeystones voor een landelijk karakter! Ben van Ooijen Initiatiefnemer De Tuinen van Appeltern

Bekijk ook

De tuinbeleving in Nederland

Lees verder

Meer tuingeluk?

Lees verder

Meer of minder werk aan uw tuin?

Lees verder