Tips van Ben

Mijn naam is Ben en samen met mijn vrouw Riet startte ik 25 jaar geleden een hoveniersbedrijf. Ons hoveniersbedrijf is uitgegroeid tot het tuininspiratiepark De Tuinen van Appeltern. Inmiddels werken wij met meer dan 30 mensen in ons park en proberen wij een steentje bij te dragen aan een, nog, mooiere tuincultuur in Nederland. Deze ambitie wil ik met jullie delen.

Een nieuwe lente met nieuw elan!

Een nieuwe lente met nieuw elan De lente stemt natuurlijk per saldo tot optimisme.. maar dit jaar is er gewoon meer aan de hand. Het doemdenken is voorbij.. de crisis achterhaald.. alle seinen staan op ‘groen’.


Lees verder

De Tuinen van Appeltern

Lentekriebels in De Tuinen van Appeltern! De tuindeuren weer geopend! Ons park biedt u weer volop trends en ideeën voor een nieuw tuinseizoen. Na drie maanden poetsen, renoveren en vernieuwen gaan de tuinpoorten van Appeltern weer open. Door de samenwerking met het totale Nederlandse bedrijfsleven zijn de nieuwste producten en laatste tuintrends weer ingepast in de meer dan 200 voorbeeldtuinen. Ook worden compleet nieuwe tuinen voor het eerst getoond, zoals de BoerenBond & Pets Place tuin, een familietuin met kippen en konijnen.


Lees verder

Het Vergeten Tuinseizoen

25 jaar geleden waren het najaar en de winter bij uitstek de seizoenen waarin de tuin werd veranderd of gerenoveerd. Door verschillende omstandigheden is het beeld ontstaan dat je alleen nog in het voorjaar in de tuin kunt werken.


Lees verder

Een tuin vol geluk!

Een tuin vol geluk! Het broedseizoen staat weer voor de deur! En hoewel onze gevleugelde vrienden zelf vaak vindingrijk genoeg zijn kunnen zij maar al te vaak ook een beetje hulp gebruiken. Zeker in de jongere wijken in ons land.


Lees verder

De tuinbeleving in Nederland

Een paar jaar geleden zetten wij, heel voorzichtig


Lees verder

Een mooie wereld

Iedereen heeft zo zijn eigen gedachten over het mooier maken van de wereld.


Lees verder

Meer tuingeluk met vogels in uw tuin!

Op een gegeven moment kunnen de vogels zelf geen eten meer vinden in uw tuin: de bessen zijn op, de zaadjes van de planten zijn op en de spinnetjes en andere insecten hebben zich teruggetrokken. Dan wordt het tijd om de vogels te gaan voeren. Merel-achtigen kunt u appels, peren of rozijnen geven en mezen en mussen vetbollen, pinda's en zaadjes.


Lees verder

Meer tuingeluk?

Meer tuingeluk? Onderhoud uw tuinhuis, schutting of hekwerk! Bij goed weer kunt u onderhoud plegen aan houten en metalen constructies en die nu ook gemakkelijker schilderen of beitsen. De planten zijn nog in rust, dus u kunt er beter bij!


Lees verder

Meer of minder werk aan uw tuin?

Meer of minder werk aan uw tuin? Een vijver of een gazon? 


Lees verder

Hekel aan gras maaien?

Meer tuingeluk: Hekel aan gras maaien? Kies dan voor bodembedekkers!


Lees verder

Duurzame constructies!

Duurzame constructies, meer tuingeluk!


Lees verder